Σύνοψη: Ο Βικτόρ έχοντας χάσει κάθε επαφή με τον σύγχρονο κόσμο αλλά και με την οικογένειά του, θα απευθυνθεί σε μία εταιρεία η οποία δημιουργεί από την αρχή τις αγαπημένες στιγμές του εκάστοτε πελάτη της. Με αυτόν τον τρόπο και μέσα σε ψεύτικα σκηνικά και ηθοποιούς, ο Βικτόρ θα μεταφερθεί στην Λιόν του 1970 εκεί όπου πρωτογνώρισε και ερωτεύτηκε την γυναίκα του, Μάριαν.

Άποψη: Είναι γοητευτική η άρνηση του σκιτσογράφου Βικτόρ (Ντανιέλ Οτέιγ) να μην ακολουθεί τα trends της εποχής. Ο τρόπος που διακωμωδεί την άχρηστη (γι’ αυτόν) ύπαρξή τους δηλώνει από την αρχή τον απλό, ίσως και παλαιομοδίτικο, χαρακτήρα του που δεν γίνεται αρεστός ούτε από την σύζυγό του ούτε από τον γιο του. Ο Βικτόρ δεν θέλει να γίνει μοντέρνος όχι από πείσμα αλλά από ρομαντική διάθεση. Μέχρι που η γυναίκα του (Φανί Αρντάν) του δίνει τα παπούτσια στο χέρι.

Στο σημείο αυτό, ο Βικτόρ θα είχε θεωρητικά πολλές επιλογές ως προς τα πού θα κινηθεί (η αδιαλλαξία του θα ήταν πιο πιθανό σενάριο από την κατανόηση της απέναντι πλευράς) αλλά ο ίδιος διαλέγει να αναπολήσει το παρελθόν με νοσταλγία και εξωραϊσμό τότε που τα πράγματα όπως λέει και ο ίδιος ήταν πιο απλά. Η δεύτερη ταινία του Νικολά Μπεντό είναι πλημμυρισμένη από το πνεύμα των περασμένων εποχών και της τάσης που έχουμε ως άνθρωποι να προσκολλάμε το νου μας σε καταστάσεις που μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά με τον τότε εαυτό μας. Ο Βικτόρ αποδίδει με γλυκιά τρυφερότητα όλη του την προσωπική και επαγγελματική του επιτυχία στην Μάριαν και θέλει να επαναφέρει το ίδιο συναίσθημα στο παρόν κυρίως για χάρη εκείνου.

Ο Αντουάν (Γκιγιομ Κανέ) που παρέχει την πολυτέλεια της αναβίωσης και κάνει πραγματικότητα τις πιο τρελές εποχές που θα του ζητηθούν από Μαρία Αντουανέτα μέχρι Χίτλερ, αναλαμβάνει να ξαναστήσει την εποχή των έξαλλων ‘70s με ανάλογη μουσική υπόκρουση και καλλιτεχνική διεύθυνση μέσα στην οποία ο Βίκτορ θα βρει ξανά την χαμένη του νιότη με αξιοπρόσεκτο χιούμορ και εμφανώς καλύτερη διάθεση.

Η κωμωδία του Μπεντό πραγματοποιεί κάτι που πολλοί από εμάς θα επιθυμούσαν, να ξαναζούσαμε τα χρόνια που πέρασαν όποτε απογοητευόμαστε από το παρόν, μόνο για να υποδείξει ότι όσο υπέροχη και να φαντάζει μία ανάλογη χρονομηχανή, το αποτέλεσμα είναι ανούσιο και τελικά απρόσφορο αν εμείς δεν επικεντρωθούμε στο τώρα.  

Ο Βίκτορ αποζητά τις μέρες που τα πάντα ήταν γιορτή και θέλει να δώσει ενέργεια στις ακίνητες μνήμες του όμως τελικά θα βρει τον σκοπό στο τώρα σε ένα φινάλε κοινό αλλά με την δική του ομορφιά. Το Μπελ Επόκ καταρρίπτει την ψευδαίσθηση που έχουμε χτίσει για τις στιγμές που ζήσαμε και θα σας πείσει εν μέσω γέλιων και δακρύων.

Πρώτη δημοσίευση: 12 Δεκ. 2019, 14:58
Ενημέρωση: 19 Δεκ. 2019, 12:18
Συντάκτης: 
Τίτλος:
La Belle Epoque (Ραντεβού στο Belle Époque)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
115
Εταιρία διανομής: 
Release: 
12 Δεκεμβρίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
6338
Spentzos
5678
Feelgood
4647
Tanweer
2881
Animal Kingdom, από την Spentzos Animal Kingdom, από την Spentzos