Σύνοψη: Ο χειρότερος φόβος ενός έμπειρου γεωολόγου θα γίνει πραγματικότητα όταν θα συμβεί η μεγάλη δόνηση στην μικρή πόλη του Γκειράνγκερ. Χιλιάδες κόσμος έχει μόλις 10 λεπτά για να σωθεί. Είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγόνοτα που συνέβησαν στην Νορβηγία το 1934.

Άποψη: Μια αξιοπρεπής προσπάθεια νορβηγικής παραγωγής που σε γενικές γραμμές στέκεται επάξια σαν ταινία καταστροφής χωρίς να υστερεί εμφανώς από τις αντίστοιχες χολλυγουντιανές, αν και εστιάζει πολύ περισσότερο στο ρεαλιστικό δράμα και αρκείται σε μια (αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακή) σκηνή θεομηνίας που σου μένει χαραγμένη στο μυαλό. 

Δυστυχώς -και ένω έχει χτίσει και αναπτύξει ικανοποιητικά τους χαρακτήρες του ως τότε- από τη στιγμή της καταστροφής και έπειτα, το φιλμ παραδίδεται σχεδόν στην ευκολία των πολυφορεμένων κλισέ και την εύπεπτη οπτική του μελοδράματος, με αποτέλεσμα εκεί που είχε την ευκαιρία να κάνει την διαφορά (στον πυρήνα δηλαδή του δράματος) και να προτείνει κάτι διαφορετικό, εκεί είναι τελικά που θυμίζει περισσότερο τα big badget "εύκολα" μπλοκμπαστερικά αντίστοιχα αμερικάνικα φιλμ. Πάντως ο σκηνοθέτης "επιβραβεύτηκε" με την καρέκλα του δημιουργού στο νέο "Tomb Raider"...

Πρώτη δημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2017, 22:46
Ενημέρωση: 28 Σεπτεμβρίου 2017, 14:11
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Το κύμα (Bolgen)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
105
Εταιρία διανομής: 
Release: 
21 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ