How to train your dragon 3

How to train your dragon 3 - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Στο νησί Μπερκ, ο Ψάρης μαζί με τον δράκο του Φαφούτη έχουν δημιουργήσει ένα μέρος όπου άνθρωποι και δράκοι συνυπάρχουν και ζουν ελεύθεροι. Όταν εμφανιστεί ο κίνδυνος που θέλει να ταράξει αυτή την ισορροπία, θα ξεκινήσουν όλοι μαζί ένα μακρινό ταξίδι για να ανακαλύψουν έναν κρυφό κόσμο, άγνωστο στον άνθρωπο με πλήθος από δράκους, οι οποίοι και θα τους βοηθήσουν ενάντια στον εχθρό.

Άποψη: Όπως όλα τα καλά που κάποτε τελειώνουν, έτσι και το 2019 θα είναι η χρονιά που θα αποχαιρετήσουμε το “How to Train Your Dragon”. Η διάσημη και πολύ επιτυχημένη τριλογία του Ντιν ΝτεΜπλουά φτάνει στο τέλος της μετά από υπέροχες κινηματογραφικές στιγμές με τον πιο αξιολάτρευτο δράκο της μεγάλης οθόνης. Ο Ψάρης και ο Φαφούτης μεγάλωσαν, η σκέψη τους ωρίμασε και τώρα, τους βλέπουμε να εγκαταλείπουν τις περιπέτειες και να κάνουν το επόμενο βήμα στη ζωή τους.

Μόνο που υπάρχει ένας τελευταίος εχθρός, μία επικίνδυνη απειλή.

Όπως ακριβώς είχαμε μάθει  από τις δύο προηγούμενες ταινίες του franchise, στο νησί Μπερκ κανείς δεν μένει ποτέ μόνος και η αλληλεγγύη σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως και η θυσία, ο ηρωισμός και η επιμονή, κερδίζουν κατά κράτος κάθε πολέμιο δράκων και ανθρώπων. Άλλωστε, γι’ αυτό αγαπάμε όλοι τα animation, για τα αισιόδοξα μηνύματα που μοιάζουν απλοϊκά αλλά αγκαλιάζουν την ψυχή μας ως τα τρίσβαθα. Το “Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας” ανέκαθεν στάθηκε τυπικό ως προς αυτό, και σίγουρα η συνέπεια του είναι ένας λόγος που αγαπήθηκε τόσο πολύ από μικρούς και μεγάλους.

Στα υπόλοιπα θετικά, η ταινία φροντίζει να γεμίσει την οθόνη με μοναδικά χρώματα και είδη δεινοσαύρων, τα CGI για ακόμα μία φορά βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα, οι εναέριες σκηνές μάχης ανταγωνίζονται τις αντίστοιχες σε ταινίες ενηλίκων και ο Τζον Πάουελ ολοκληρώνει με την μουσική του ένα από τα καλύτερα animation έχουμε δει ποτέ.

Όμως, την ευαισθησία συνεχίζει να την τιμά και στο Hidden World ο ΝτεΜπλουά προσθέτει τον προορισμό του Φαφούτη, τη λευκή και πανέμορφη Light Fury, η μόνη που καταφέρνει να τον δελεάσει μακριά από τον Ψάρη και θα προκαλέσει το πιο αστείο ερωτικό κάλεσμα. Η Light Fury θα γίνει και η αφορμή για το τελευταίο μήνυμα που θα περάσει ποτέ το “How to Train Your Dragon” και νομοτελειακά αποτελεί και το πιο σημαντικό: η ελευθερία που δίνουμε σε αυτούς που αγαπάμε και η σιγουριά ότι παρά την απόσταση η μοίρα τους πάντα θα συμβαδίζει.

Πρώτη δημοσίευση: 11 Απριλίου 2019, 15:54
Ενημέρωση: 18 Απριλίου 2019, 11:37
Συντάκτης: 
Τίτλος:
How to train your dragon 3 (Πως να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας 3)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
104
Εταιρία διανομής: 
Release: 
11 Απριλίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos