Γυναίκα σε πόλεμο

Γυναίκα σε πόλεμο - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Στο Ρέικιαβικ του σήμερα, η 50χρονη Χάλλα ζει μια διπλή ζωή: ο κόσμος την γνωρίζει ως μια διευθύντρια χορωδίας, ενώ ταυτόχρονα εκείνη είναι μια παθιασμένη ακτιβίστρια που έχει κηρύξει, κρυφά, πόλεμο ενάντια στην τοπική βιομηχανία αλουμινίου προκειμένου να διασώσει τη φύση της χώρας της και κατ’ επέκταση τους συνανθρώπους της. Ξεκινώντας από μικρούς βανδαλισμούς, η Χάλλα καταφέρνει να προκαλέσει ένα βιομηχανικό σαμποτάζ, τόσο μεγάλο, που προκαλεί προβλήματα στα επιχειρηματικά σχέδια της ισλανδικής κυβέρνησης. Και ενώ η Χάλλα σχεδιάζει την πιο παράτολμη ακτιβιστική της ενέργεια, λαμβάνει ένα απρόσμενο γράμμα που ανατρέπει όλα όσα είχε προγραμματίσει, καθώς θα κληθεί να πάρει τη σημαντικότερη, και μη αναστρέψιμη, απόφαση στη ζωή της. 

Άποψη: Χαμηλών τόνων ακτιβιστικό δράμα που προσπαθεί να κρατήσει την ισορροπία μεταξύ περιπέτειας, δράματος, μουσικών ιντερλούδιων (...) και κωμικών ξεσπασμάτων, χωρίς πάντα με απόλυτη επιτυχία. 

Λίγο εκκεντρικό, αρκετά σουρεαλιστικό, καλοπαιγμένο από την πρωταγωνίστρια, με φωτογραφία που πρωταγωνιστεί, κάποιες -λίγες συγκριτικά- έξυπνες στιγμές, αλλά τελικά προβλέψιμο και με κουραστικές επαναλήψεις, πρόκειται για μια προσπάθεια με προοπτική που δεν καταφέρνει να αξιοποιήσει στο έπακρο.

Πρώτη δημοσίευση: 24 Ιαν. 2019, 22:27
Ενημέρωση: 31 Ιαν. 2019, 13:45
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Γυναίκα σε πόλεμο (Kona fer í stríð)
Είδος: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
101
Εταιρία διανομής: 
Release: 
24 Ιανουαρίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ