Σύνοψη: Μια παρέα που παίζει επιτραπέζια παιχνίδια, θα βρεθεί μπλεγμένη σε ένα διαφορετικό παιχνίδι, στο οποίο η νίκη ή η ήττα μπορεί να είναι θέμα ζωής ή θανάτου.

Άποψη: Οι παρέες που βρίσκονται στα σπίτια για να παίξουν παιχνίδια, συνήθως μαζεύονται στο καθιστικό, και συνοδεία κρασιού και σνακ παίζουν Risk, Scrabble, παντομίμα... Αυτή είναι και η εβδομαδιαία αγαπημένη συνήθεια έξι φίλων, που μαζεύονται συνήθως στο σπίτι της  Άνι και του Μαξ. Μέχρι που στην πόλη έρχεται ο φαντασμένος, πλούσιος και ανταγωνιστικός αδελφός του Μαξ, Μπρουκς.

Τους προσκαλεί στο εντυπωσιακό του σπίτι, για να τους προσφέρει «το παιχνίδι που θα θυμούνται σε όλη τους τη ζωή» Μια υπόθεση απαγωγής όπου ηθοποιοί, θα τους καθοδηγήσουν σε ένα σενάριο που ξεφεύγει από τις κάρτες και τα ζάρια που έχουν συνηθήσει. Τότε ανοίγει η πόρτα και δυο μασκοφόροι, αφού κάνουν τα πάντα λίμπα, απαγάγουν τον Μπρουκς με τους έξι φίλους να παρακολουθούν με απόλαυση την αληθοφάνεια του σεναρίου του παιχνιδιού. Ή μήπως αυτό που μόλις είδαν δεν ήταν παιχνίδι;

Το δίδυμο των Ντέιλι – Γκόλντστάιν, σεναριογράφων του Horrible Bosses και σκηνοθετών της χαζομάρας Vacation, στήνουν μια ταινία που πατάει στα χνάρια του Date Night, και κλείνει το μάτι σε παλιές επιτυχίες όπως το Charade ή τις απολαυστικές σειρές του The Thin Man από την δεκαετία του ’30. Στην πραγματικότητα, αυτό που έφτιαξαν, είναι κάτι για τους εικοσάχρονους που μεγάλωσαν μέσα στα multiplex και θέλουν να συνεχίσουν να βλέπουν σινεμά εκεί, τώρα που έγιναν τριανταπέντε.

Το Game Night έχει την γνωστή συνταγή: Γλυκούληδες πρωταγωνιστές, καρτουνίστικους κακούς, ανατροπές στις ανατροπές, κυνηγητά, χιούμορ -άλλοτε καλό, άλλοτε ξεκάρφωτο- και την αποδοχή του θεατή πως θα τα παρακολουθήσει όλα αυτά, με μνήμη χρυσόψαρου και χωρίς να ψειρίζει και πολύ τις λεπτομέρειες. Περνάς καλά; Ναι, εάν έχεις μάθει σε αυτό το σινεμα. Μέχρι να θυμηθείς που έχεις παρκάρει το αυτοκίνητο, θα τα έχεις ξεχάσει όλα, αλλά πολύς κόσμος αυτό το σινεμά γουστάρει.

Πρόσφατα γράψαμε για το Stretch (η γνώμη μας εδώ) Ενενήντα λεπτά καλοφτιαγμένης διασκέδασης. Το Game Night δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Είναι όπως γράψαμε τότε, μια ταινία που έχει χάσει τον έλεγχο, όπως συνήθως γίνεται με σενάρια που ξεκινούν για «έξυπνα» και καταντάνε εξυπνάδες.

Δεν ξέρω. Εάν το να βλέπετε ένα ζευγάρι να προσπαθεί να βγάλει μια σφαίρα με έναν σουγιά και γάντια κηπουρικής λέγοντας εξυπνάδες, σας κάνει για να γελάσετε ένα Σάββατο βράδυ πριν το μπαράκι, be my guest.

 

Πρώτη δημοσίευση: 6 Απριλίου 2018, 13:02
Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2018, 01:53
Τίτλος:
Game night (Game night)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
100
Εταιρία διανομής: 
Release: 
8 Απριλίου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ