Έτερος εγώ

Έτερος εγώ - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Αθήνα 2015. Πέντε δολοφονίες. Κοινό χαρακτηριστικό,  αρχαία ρητά του Πυθαγόρα  στους τόπους των εγκλημάτων.  Ο Δημήτρης Λαΐνης (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), καθηγητής εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους. Αναπάντεχοι σύμμαχοι του Λαΐνη στο να ξεμπλέξει το πολύπλοκο και επικίνδυνο αυτό κουβάρι, η θεωρία του Πυθαγόρα κι ένας καθηγητής μαθηματικών (Φρανσουά Κλουζέ). Θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο και να αποκαλύψει την αλήθεια;

 

Για την ταινία δεν έγινε δημοσιογραφική προβολή, παρά μόνο μια πρεμιέρα στην αίθουσα V-MAX των Village στο The Mall, στην οποία δεν μας προσκάλεσε κανείς και ενώ την ίδια στιγμή ήταν καλεσμένοι επιλεκτικά διάφοροι άλλοι συνάδελφοι.

Eίναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια πολιτική λανθασμένη. Το πιο πιθανό είναι να δημιουργούνται ενδεχομένως λάθος εντυπώσεις και για το φιλμ: Όταν μια εταιρεία διανομής δεν κάνει δημοσιογραφική προβολή και καλεί επιλεκτικά κριτικούς, κάτι δεν πάει καλά με την ταινία, είναι λογικό να σκεφτούν πάρα πολλοί.

Δεν έχω επιδιώξει ακόμη να γίνω μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ανάλογες απόπειρες λογοκρισίας δεν θα πρέπει να την αφορούν.

Αυτή την φορά δεν θα κάνω το χατήρι στην εταιρεία διανομής, να πληρώσω για να δω την ταινία και να γράψω την κριτική με καθυστέρηση μίας ημέρας (σιγά το πράγμα), όπως έγινε με το «Rogue: A Star Wars Story», (εκεί βέβαια για διαφορετικούς λόγους). Όπως αδιαφορεί η εταιρεία για να εξασφαλίσει την παρουσία μας στην προβολή, ομοίως ξεκαθαρίζω ότι στο MOVE IT δεν θα διαβάσετε κριτική για την ταινία του Σωτήρη Τσαφούλια, αδιαφορώντας για πιθανή πληγή στην αξιοπιστία του www.moveitmag.gr . ΟΥΤΕ ΚΑΝ.

Μπορείτε να σερφάρετε δεξιά και αριστερά, θα βρείτε κείμενα δημοσιογράφων που είχαν προσκληθεί.

Πρώτη δημοσίευση: 20 Ιαν. 2017, 06:18
Ενημέρωση: 26 Ιαν. 2017, 15:25
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Έτερος εγώ (Έτερος εγώ)
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
101
Εταιρία διανομής: 
Release: 
19 Ιανουαρίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos