Ένα ψηλό κορίτσι

Ένα ψηλό κορίτσι

Σύνοψη: Λένινγκραντ, 1945. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει αφήσει την πόλη σε συντρίμμια, τους ανθρώπους εξαντλημένους σωματικά και ψυχικά. Η πολιορκία τελείωσε αλλά η μάχη για τη ζωή συνεχίζεται. Δύο νεαρές γυναίκες, η Ίγια και η Μασά προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.

Άποψη: Πολυεπίπεδο και συγκινητικό γυναικείο ψυχογράφημα από έναν 29χρονο Ρώσο δημιουργό που βραβεύτηκε στο Ένα Κάποιο Βλέμμα στο πρόσφατο Φεστιβάλ των Καννών, ενώ το φιλμ βασίστηκε στο βιβλίο «Ο πόλεμος δεν έχει πρόσωπο γυναίκας» της κατόχου Νόμπελ, Σβετλάνα Αλεξίεβιτς.

Οπτικοποιεί την τραγωδία και τον αντίκτυπο του πολέμου μέσα από διάφορες γωνίες, εστιάζοντας στην σχέση δύο γυναικών, δίχως να παραλείπει να υπενθυμίζει την φρικαλεότητα και την καταθλιπτική επίδραση των βιαιοτήτων στην ανθρώπινη ψυχολογία. 

Καταφέρνει όμως και την μεταφέρει αυτούσια στα κορμιά και τα πρόσωπα των δύο πρωταγωνιστριών και την σμιλεύει με τρόπο συναρπαστικό που όμως απαιτεί εκπαιδευμένο σινεφίλ μάτι και κριτήριο, ώστε να εκτιμηθεί όσο του αξίζει.

Δημοσίευση: 9 Ιαν. 2020, 11:55
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Ένα ψηλό κορίτσι (Beanpole)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
130
Εταιρία διανομής: 
Release: 
9 Ιανουαρίου 2020
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"The Old Guard": Die, die my darling

"The Old Guard": Die, die my darling

Η Σαρλίζ Θερόν υποδύεται την Ανδρομάχη από τη Σκυθία, μια αθάνατη πολεμίστρια η οποία...
18 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer/Filmtr.
5612
Odeon
3657
Feelgood
1724