To σενάριο του "Demolition" βρισκόταν για αρκετό καιρό στην "Black List" (την λίστα εκείνη με τα σενάρια που ενώ χαρακτηρίζονται εξαιρετικά, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη η κινηματογραφική του μεταφορά) και ο Ζαν Μαρκ Βαλέ (του Dallas Buyers Club με τις βραβευμένες με Όσκαρ ερμηνείες των ΜακΚόναχι και Λέτο) επιχείρησε να ασχοληθεί μαζί του.
Μόνο που δεν γινόταν να μην πάρει ρίσκα. Και ρίσκα που φαίνονται. Όπως να φορτίσει πολύ -περισσότερο από ότι χρειαζόταν- την σκηνοθετική ματιά του. Ίσως και σε βαθμό που να ακυρώνει την τρομερή υποκριτική παρουσία του Τζέικ Τζίλενχαλ σε κάποιες στιγμές  με την υπερτονισμένη αλληγορία του γκρεμίσματος του σπιτιού του (με σκοπό να στήσει ξανά την ζωή του από το μηδέν, απαλλαγμένος από περιττά και αχρείαστα παρελκόμενα). 

Η οργή του πρωταγωνιστή θα μπορούσε να οδηγήσει σε βουβό/πικρό, σπαρακτικό φιλμ, πάνω στην επώδυνη απώλεια (και ο συγκλονιστικός Τζίλενχαλ και το αερικό Ναόμι Ουάτς κάνουν ότι μπορούν προς αυτή την κατεύθυνση), όμως ο Βαλέ προσπαθώντας να υπογραμμίσει τα υλιστικά αδιέξοδα του ήρωά του και την κρίση συνείδησης που αναπόφευκτα βιώνει, τελικά καταφέρνει συχνά το αντίθετο: να απονευρώσει τους κοινωνικούς αισθητήρες του και να τον σκιαγραφήσει ενίοτε και σαν γραφικό.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, έρχεται και το όμορφο, αλλά αφελές τέλος, να επιβεβαιώσει την αίσθηση ότι έχουμε να κάνουμε μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία.

Σύνοψη: Ένας επιτυχημένος τραπεζικός επενδυτής, ο Davis (Jake Gyllenhaal), προσπαθεί να ξεπεράσει τον θάνατο της γυναίκας του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο πεθερός του (Chris Cooper) τον πιέζει να συνέλθει, αλλά ο Davis αντιστέκεται. Αντ΄αυτού, εκτονώνεται μέσα από μια εξομολογητική και πολύ προσωπική  αλληλογραφία που εγκαινιάζεται με μια επιστολή παραπόνων και απευθύνεται στην Karen (Naomi Watts), μια υπάλληλο εταιρείας αυτόματων μηχανών πώλησης. Οι δυο τους θα έρθουν πολύ κοντά και θα αναπτύξουν έναν στενό δεσμό που αποδεικνύεται από μηχανής θεός και για τους δύο. Με τη βοήθεια της Karen και του 14χρονου γιού της (Judah Lewis), ο Davis αρχίζει να συγκροτείται από την αρχή, αφού πρώτα κατεδαφίσει τη ζωή που είχε χτίσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

 

Πρώτη δημοσίευση: 15 Σεπτεμβρίου 2016, 13:12
Ενημέρωση: 22 Σεπτεμβρίου 2016, 13:30
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Demolition (Ξανά από την αρχή)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
101
Εταιρία διανομής: 
Release: 
15 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Night of the Kings

Night of the Kings

Θα το βρείτε: Cinobo

Σύνοψη: Ένας νεαρός άνδρας στέλνεται στη “La Maca”, μια φυλακή χτισμένη μέσα στο δάσος...
16 ώρες