Σύνοψη: Ο Elliot (Douglas Smith), η κοπέλα του Sasha (Cressida Bonas) και ο κολλητός του John (Lucien Laviscant) μόλις μετακόμισαν σε ένα παλιό σπίτι εκτός του campus του Πανεπιστημίου τους για να συγκατοικήσουν. Όλα κυλούν αισίως, μέχρι που μια μέρα καλούν άθελά τους μια μυστηριώδη, υπερφυσική οντότητα ονόματι Bye Bye Man, ο οποίος έρχεται μόνο αφότου ανακαλύψεις και πεις δυνατά το όνομά του. Οι 3 φίλοι θα πρέπει να προσπαθήσουν να σώσουν τις ζωές τους και παράλληλα να μη σκεφτούν ή πουν το όνομά του, για να μην κυνηγήσει κανέναν άλλον…

Άποψη: Ο Bye Bye Man είναι μια creepy, τρομακτική φιγούρα που όμως στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας παραμένει κρυμμένη στις σκιές, πίσω από την κουκούλα της, και μολύνει με την παρουσία της σαν μεταδοτικός ιός τους 3 ήρωες, παίζοντας με το μυαλό τους και δηλητηριάζοντας τις μεταξύ τους σχέσεις. Στην ταινία, το Κακό παίρνει τη μορφή της ζήλιας, της έλλειψης εμπιστοσύνης και της προδοσίας, και, αφανές αλλά πάντοτε παρόν, τρώει σαν σαράκι το μυαλό. Παρουσιάζεται επίσης και ως καθαρά υποκειμενική έννοια και ιδέα, που ενυπάρχει μόνο εντός του καθενός μας, ως φόβος του ίδιου του Φόβου, που τελικά μπορεί να νικηθεί (ή και όχι…).

Παρά όμως τις ενδιαφέρουσες ιδέες που πασχίζει να αναπτύξει αλλά ποτέ δεν ολοκληρώνει, η ταινία της Stacy Title παραμένει ένα κλασικό θρίλερ της σειράς, που καταφεύγει σε χαρακτηριστικά jump scare tactics για να τρομάξει, δημιουργεί και χτίζει σταδιακά μια πλανώμενη αίσθηση απειλής στο πρώτο μισό της που όμως ποτέ δεν κορυφώνεται και εν τέλει δεν καταφέρνει να είναι παρά ελάχιστα τρομακτική. Αν σε αυτή τη συνταγή προσθέσεις μερικές πραγματικά κακές ερμηνείες και ένα γεμάτο αναληθοφάνειες, παιδαριώδες σενάριο του ποδαριού, θα έχεις να κάνεις με ένα φιλμ που ήθελε να πατήσει πάνω στα concept μερικών περισσότερο σκεπτόμενων, πρόσφατων ταινιών τρόμου (βλέπε It Follows και The Babadook), όμως τελικά παραμένει προσκολλημένο σε generic φόρμουλες και δεν ξεχωρίζει από το σωρό των ταινιών του είδους.

Πρώτη δημοσίευση: 12 Ιαν. 2017, 13:48
Ενημέρωση: 9 Aug 2021, 12:43
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
The bye bye man (The bye bye man)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
96
Εταιρία διανομής: 
Release: 
12 Ιανουαρίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mainstream

Mainstream

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Η Φράνκι (Μάγια Χοκ) είναι μια νεαρή γυναίκα της οποίας το όνειρο είναι...
3 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
26441
Feelgood
11743
Feelgood
3456