Σύνοψη: Τέσσερις γυναίκες που έχουν περάσει τα 60 και γνωρίζονται από μικρές, οργανώνουν κάθε μήνα το book club, κάθε μήνα αποφασίζουν ποιο βιβλίο θα διαβάσουν και την επόμενη φορά συζητάνε επ’ αυτού. Όταν η Vivian (Jane Fonda) τους αναθέσει τις «50 Αποχρώσεις του γκρι», θα αναζητήσει η καθεμία τον έρωτα στην ζωή της, και θα αποδείξουν ότι ο έρωτας δεν έχει ηλικία.

Άποψη: Οι «50 Αποχρώσεις του Γκρι» μπορεί να μην κατάφεραν να γίνουν καλές ταινίες, παρ’ όλα αυτά φαίνεται πως εμπνέουν τα σενάρια για άλλες ταινίες, οι οποίες αποδεικνύονται εξίσου κακές, όπως το «Book Club». Πρόκειται σχεδόν για παράδοση πλέον παλιοί ηθοποιοί να μαζεύονται σε κωμωδιούλες και να προσπαθούν να πείσουν ότι άνθρωποι της ηλικίας τους είναι ακόμα ενεργοί, σε όλους τους τομείς. Όπως οι De Niro, Freeman, Douglas και Kline έπαιξαν στο «Last Vegas», δείχνοντας ότι είναι ακόμα ορεξάτοι, έτσι μαζεύτηκαν η Jane Fonda, η Diane Keaton, η Candice Bergen και η Mary Steenburgen, που με αφορμή το γνωστό βιβλίο, αποζητούν την ανανέωση και την αφύπνιση των σεξουαλικών τους ενστίκτων.

Αυτού του είδους οι γεροντίστικες κωμωδίες αδυνατούν να μιλήσουν στο κοινό, πέραν των ομηλίκων τους, και ο μόνος λόγος ύπαρξής τους είναι η μοναδική ευκαιρία να δεις μαζεμένους τόσο καλούς ηθοποιούς. Έτσι και το «Book Club». Το σενάριο των Bill Holderman («A Walk in the Woods») και Erin Simms, με τον πρώτο να την σκηνοθετεί, κάτι που κάνει για πρώτη φορά, είναι παντελώς άνευρο, άγευστο, χωρίς ίχνος χιούμορ, με ελάχιστες σκηνές να καταφέρνουν χάρη σε κάποια gags να προκαλέσουν έστω ένα μειδίαμα. Οι τέσσερις ταλαντούχες ηθοποιοί, έχοντας πλάι τους τον Andy Garcia, τον Don Johnson και τον Craig T. Nelson, χαραμίζονται μέσα σε μία ταινία που αδυνατεί να πει το οτιδήποτε. Θα ήθελε να έχει ένα μεταφεμινιστικό περιεχόμενο, καθώς οι 4 γυναίκες διεκδικούν το δικαίωμα να κάνουν ό,τι νιώθουν, κάτι που οι ηλικιωμένοι άνδρες μπορούν πιο εύκολα και είναι περισσότερο αποδεκτό.

Εντούτοις, όλα τα μηνύματα περί δικαιώματος στον έρωτα, ατομικής ελευθερίας και το προφίλ των δυναμικών, ανεξάρτητων γυναικών, χάνονται μέσα σε μία φλατ ρομαντική κομεντί, που δεν διαθέτει ούτε το θάρρος ούτε το χιούμορ, ώστε να γίνει κάτι περισσότερο από αυτό. Η σύνδεση με το βιβλίο της E. L. James δεν δικαιώνεται κάπου, καθώς οι ηρωίδες δεν έχουν τα κότσια να κάνουν πιο kinky ερωτικές σκηνές με τους συντρόφους τους. Όπως οι ταινίες που βασίστηκαν στα βιβλία κατακρίθηκαν για την έλλειψη τολμηρότητας, και την πιο γλυκερή ατμόσφαιρα, το ίδιο θα ισχυριζόταν κανείς και για αυτήν την ταινία. Το να βλέπεις βέβαια σε μία ταινία κυρίως την Fonda και την Keaton μαζί, είναι αξία ανεκτίμητη, και εννοείται πως είναι απολαυστικές, αλλά δεν αρκεί για να αντέξεις να δεις μία ολόκληρη ταινία, που κινείται στα όρια της ανουσιότητας από πλευράς σεναρίου.

Πρώτη δημοσίευση: 14 Ιουνίου 2018, 19:48
Ενημέρωση: 21 Ιουνίου 2018, 11:42
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Book club (Book club)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
104
Εταιρία διανομής: 
Release: 
14 Ιουνίου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Worth

Worth

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Μετά τις σοκαριστικές επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και το Πεντάγωνο τον Σεπτέμβρη...
2 ώρες