Το αριστούργημά μου

Το αριστούργημά μου - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Ο Αρτούρο είναι ένας γοητευτικός, εκλεπτυσμένος και αρκετά αδίστακτος γκαλερίστας. Έχει τη δική του γκαλερί στο κέντρο του Μπουένος Άιρες. Ο Ρένζο είναι ένας δύστροπος καλλιτέχνης, ένας πικρόχολος ζωγράφος σε σαφή παρακμή. Μισεί οποιαδήποτε μορφή κοινωνικότητας και ζει απομονωμένος σε ένα απεριποίητο σπίτι. Παρόλο που τους δύο άντρες τους συνδέει  μια παλιά φιλία, δε συμφωνούν σχεδόν σε τίποτα. Ωστόσο, παρά τις διαφορές αυτές, είναι σπουδαίοι φίλοι.

Άποψη: Μια ιδιόρρυθμη ντραμεντί που επιχειρεί να σατιρίσει τον κόσμο της σύγχρονης τέχνης, αλλά ενώ υλικό υπάρχει άφθονο διαθέσιμο, απαιτείται μια φινετσάτη κωμική φλέβα και μια διεισδυτική οπτική που θα εστιάζει στο αμφιλεγόμενο του καλλιτεχνικού παράδοξου. 

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει εδώ, διότι παρά την υποσχόμενη αρρυθμία στην κωμική ιδιοσυγκρασία των δύο πρωταγωνιστών, οι ευκολίες και τα κλισέ διαδέχονται το ένα το άλλο και μετατρέπουν την χαριτωμένη αρρυθμία σε μια κουραστικών διαστάσεων παραφωνία. 

Συμπαθείς οι ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών που δείχνουν να το διασκεδάζουν, αλλά δυσκολεύονται τρομερά να ανασάνουν και να αναδειχθούν μέσα από μια κάπως άτσαλη προσπάθεια να συνδυαστεί το θρίλερ με την σάτιρα, παρά ορισμένες αρκετά διασκεδαστικές στιγμές. 

Πρώτη δημοσίευση: 11 Ιουλίου 2019, 20:02
Ενημέρωση: 18 Ιουλίου 2019, 09:29
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Το αριστούργημά μου (Mi obra maestra)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
100
Εταιρία διανομής: 
Release: 
11 Ιουλίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10128
Tanweer
5947
Film Group
2726
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos