Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη

Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Η Στέλλα, μια σαραντάρα εξωτική γυναίκα, μετά το θάνατο του άντρα της σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, δίνει παραστάσεις sex show σε έναν παλιό κινηματογράφο τέχνης, που έχει μετατραπεί σε στριπτιζάδικο, προκειμένου να επιβιώσει με την νεαρή κόρη της, την Φανή. Εκεί θα την γνωρίσει ένας γερασμένος πια playboy, ο Νίκος, που περιφέρεται μόνος, παρατημένος από την γυναίκα του, αλλά και τον γιο του, τον Έκτορα, ο οποίος μόλις έχει παντρευτεί. Ο Νίκος θα αγαπήσει την Στέλλα ακαριαία, απόλυτα, απεγνωσμένα. Και θα την διεκδικήσει.

Όμως τα παιδιά τους, η Φανή κι ο Έκτορας, θα διεκδικήσουν κι αυτά το μερίδιό τους από την αγάπη. Γιατί η Φανή, που δεν έχει αποδεχτεί τον θάνατο της πατέρα της, έχει γίνει πλέον επιθετική, ατίθαση, εκρηκτική. Και κυρίως ερωτική. Αλλά και ο Έκτορας, εγκαταλειμμένος από την μητέρα του, γίνεται μέρα με την μέρα ένας βίαιος και απρόβλεπτος άντρας.Τους λείπει η αγάπη και την θέλουν όσο τίποτα δική τους. Μόνο δική τους. Άραγε η αγάπη θα μπορέσει να αλλάξει την μοίρα αυτών των ανθρώπων;

Άποψη: Λιγότερο ακραίος από προηγούμενα φιλμ του (The last porn movie, Η ανταρσία της κόκκινης Μαρίας, Uncut family), ο Κώστας Ζάπας υπογράφει εδώ την πιο μέινστριμ ταινία της καριέρας του. 

Μιλάμε όμως πάντα για τα δικά του, σκληροπυρηνικά στάνταρ, ενός ενστικτώδους underground σινεμά που υπηρετεί εδώ και χρόνια.

Άναρχο στην συμπεριφορά του, ατσούμπαλα, σχεδόν πρωτόγονα, περίπου αντιερωτικά προκλητικό μελόδραμα, με επιθετικές και αυθάδεις αφηγηματικές κορυφώσεις, προσπαθεί να σε παρασύρει σε ένα χειροποίητα μηδενιστικό παραλήρημα συναισθημάτων, αλλά δεν θα τα καταφέρει ποτέ. 

Δεν βοηθούν το απλοϊκό και όχι μινιμαλιστικό σενάριο με αυθαιρεσίες οι οποίες καυχιούνται για μια χρησιμότητα που δεν υπάρχει, οι σχεδόν ηθελημένα, εκνευριστικές ερμηνείες του πρωταγωνιστικού καστ (με εξαίρεση την Αγγελική Παπαθεμελή) και η πομπώδης, comme il faut πρόκληση για την πρόκληση.

Πρώτη δημοσίευση: 10 Δεκ. 2016, 05:27
Ενημέρωση: 15 Δεκ. 2016, 16:49
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη (Love, Love, Love)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
101
Εταιρία διανομής: 
Release: 
8 Δεκεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Duke

The Duke

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: O Κέμπτον Μπάντον, ένας σπιρτόζος εξηντάχρονος οδηγός ταξί, έκλεψε το 1961 από την...
9 ώρες