Στην Ρουμανία (Βλαχία) του 1835, πατέρας και γιος διασχίζουν την χώρα με σκοπό να βρουν έναν τσιγγάνο Σκλάβο που έχει δραπετεύσει από τα αφεντικά του για καλύτερες συνθήκες. Στον δρόμο τους θα συναντήσουν διάφορους ταξιδιώτες και θα αναμετρηθούν με διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες, έθιμα και παραδόσεις της τοπικής κοινωνίας για διάφορα κοινωνικά θέματα.

Και αυτός είναι ο δραματουργικός άξονας για τον Ράντου Ζούντε, ώστε να στήσει ένα κοινωνικοηθικοπολιτικό σχόλιο για την εποχή, μόνο που ο τύπος το εμφανίζει με έναν αναπάντεχο τρόπο.

Παρακολουθούμε λοιπόν ένα παραδοσιακό γουέστερν, κινηματογραφημένο σε ασπρόμαυρο φιλμ 35mm, γυρισμένο σαν παλιακή λαϊκή κωμωδία με σκηνές ισομερώς σκληρές, αλλά και παραληρηματικά αστείες.

Φρέσκο και αρκετά πρωτότυπο το εγχείρημά του λοιπόν, υποστηρίζεται και από καλές ερμηνείες, αλλά προς το τελευταίο ημίωρο ξεθυμαίνει (ενώ και πριν είχε κάποια προβληματάκια με τον ρυθμό) και συνολικά δεν κερδίζει τις εντυπώσεις παρά το ομολογουμένως αρκετά δυνατό τέλος.

Σύνοψη: Στη Ρουμανία του 19ου αιώνα, ο Κοσταντίν, ένας αστυνομικός της εποχής, κι ο γιος του διασχίζουν τη χώρα αναζητώντας έναν σκλάβο τσιγγάνο που έχει δραπετεύσει.

Αργυρή Άρκτος Καλύτερης Σκηνοθεσίας (εξ ημισείας) – Φεστιβάλ Βερολίνου 2015.

Πρώτη δημοσίευση: 3 Νοε. 2016, 08:55
Ενημέρωση: 10 Νοε. 2016, 15:21
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Aferim! (Αφερίμ!)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
108
Εταιρία διανομής: 
Release: 
3 Νοεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Oxygen

Oxygen

Θα το βρείτε: Netflix

Μια γυναίκα ξυπνά από ύπνωση σε έναν κρυογενικό θάλαμο, νωρίτερα από ην ημερομηνία που...
7 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870