Αναμφίβολα επίκαιρο το θέμα της ταινίας και σίγουρα πετυχημένο το timing (με τις εξώσεις) που επέλεξε η εταιρεία διανομής για να την προβάλλει. 

Δίνει όμως μεγάλη μάχη για να μην εκπέσει εντελώς στον διδακτισμό και το ανυπόφορο μελόδραμα και ευτυχώς σε αρκετά σημεία τα καταφέρνει, έχοντας σαν σπουδαία όπλα τις ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών του και την νεοντοκιμαντερίστικη ματιά του σκηνοθέτη στο θέμα των εξώσεων, τις οποίες και οπτικοποιεί περίπου σαν... θρίλερ. 

Tην ίδια στιγμή όμως δεν αποφεύγονται τα σπαραξικάρδια πλάνα (επομένως η ροπή προς το μελό καραδοκεί), αν και θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στο φιλμ ότι κριτικάρει έντονα την συγκεκριμένη δυσανωμαλία του αμερικανικού κοινωνικού κρατισμού.

Η αλήθεια λοιπόν βρίσκεται κάπου στη μέση.

Υπόθεση: Ο χαρισματικός και αδίστακτος επιχειρηματίας Ρικ Κάρβερ κερδίζει περιουσίες, επανακτώντας σπίτια και τζογάροντας στην αγορά ακινήτων και το Χρηματιστήριο. Όταν θα κάνει έξωση στον Ντένις Νας, πατέρα που προσπαθεί να φροντίσει την μητέρα και τον μικρό του γιο, ο Νας είναι τόσο απεγνωσμένος να βρει μια λύση, για να παρέχει τα απαραίτητα στην οικογένεια του, που πιάνει δουλειά για τον Κάρβερ - τον άνθρωπο που τον εκδίωξε από το σπίτι του. Ο Κάρβερ υπόσχεται στον Νας ένα τρόπο για να ξανακερδίσει το σπίτι του και να μπορέσει να παρέχει ασφάλεια στην οικογένεια του, σταδιακά όμως τον παρασύρει σε ένα lifestyle πλούτου και γκλαμ. Είναι μια συμφωνία με το διάβολο που έρχεται με υψηλό τίμημα – υπό τις εντολές του Κάρβερ, ο Νας υποχρεώνεται να κάνει έξωση σε οικογένειες από τα σπίτια τους. Καθώς ο Νας πέφτει όλο και βαθύτερα στον ιστό του Κάρβερ, αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο βίαιη και επικίνδυνη από ότι μπορούσε να φανταστεί.

 

Πρώτη δημοσίευση: 26 Νοε. 2015, 15:17
Ενημέρωση: 3 Δεκ. 2015, 10:43
Συντάκτης: 
Τίτλος:
99 homes (99 σπίτια)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
112
Εταιρία διανομής: 
Release: 
26 Νοεμβρίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos