6.5 εκτός ελέγχου

6.5 εκτός ελέγχου - κριτική ταινίας

Στο Ιράν η κατοχή ναρκωτικών τιμωρείται με την θανατική ποινή, και όμως σε μια χώρα 80 εκατομμυρίων υπάρχουν 6.5 εκατομμύρια χρήστες ναρκωτικών. Ποιος προμηθεύει αυτούς τους χρήστες;

Στην ταινία 6.5 ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ακολουθούμε τον ντετέκτιβ Σαμάντ (Πείμαν Μοαντί) ο οποίος αναμετριέται σε μια σκληρή μάχη με έναν πανίσχυρο μεγαλέμπορο. Η φυλάκισή του όμως είναι μόνο η αρχή. Μια τεράστια κινηματογραφική επιτυχία στη χώρα της, η ταινία είναι μια καταιγιστική αστυνομική ταινία δράσης αντάξια του Χόλιγουντ, η οποία μας προσφέρει παράλληλα μια ξεκάθαρη ματιά στη λειτουργία των συστημάτων εξουσίας της Τεχεράνης, καθώς και όλους τους τρόπους με τους οποίους τα συστήματα αυτά δεν λειτουργούν. 

Σφιχτοδεμένο αστυνομικό θρίλερ επηρεασμένο αρμονικά από τον δυτικό κινηματογραφικό τρόπο προσέγγισης του είδους που δεν μπορεί όμως να αποφύγει μια κάπως μελοδραματική διδακτική ρητορεία που θυμίζει λίγο ινδικό σινεμά. Ταχύτητα, νεύρο, θολά όρια μεταξύ καλού-κακού, αλλά και εξαιρετικά κινηματογραφημένες σκηνές πλήθους πλάθουν μια αξιόλογη ταινία είδους..

Πρώτη δημοσίευση: 21 Aug 2020, 09:26
Ενημέρωση: 27 Aug 2020, 03:04
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
6.5 εκτός ελέγχου (Metri Shesh Va Nim)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
131
Εταιρία διανομής: 
Release: 
20 Αυγούστου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ