Τhe whistleblower

Μια Αμερικανίδα αστυνομικός, η οποία θα βρεθεί στη χαώδη, μετά τον εμφύλιο πόλεμο, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, μέλος της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, συνεργάζεται με τις τοπικές αστυνομικές αρχές για να πατάξουν το εμπόριο λευκής σάρκας.

Τhe whistleblower - κριτική ταινίας

H φρίκη σε πολαρόιντ

Το θέμα της ταινίας και μόνο, είναι όχι απλά δυνατό, αλλά σοκαριστικό...Human Rights Vs Human Trafficking. Ή μάλλον, όχι και τόσο κόντρα εν τη προκειμένη, αφού περί «προτεκτοράτου» πρόκειται μάλλον...

Αθώα κοριτσάκια πωλούνται από εμπόρους λευκής σαρκός σε τιμές ευκαιρίας και αποτελούν θύματα για κάθε άρρωστο νού που μπορεί να ασελγεί εις βάρος τους και να τα κακοποιεί. Και πίσω από όλο αυτό κρύβεται η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στη Βοσνία, σε ένα θέατρο του παραλόγου με πολλούς «ηθοποιούς», πολλές καρικατούρες και πολλά μα πάρα πολλά μυστικά. Το θέμα ξεσκεπάζει η Kathy Bolkovac, μια αστυνομικός που εργάστηκε ως μισθοφόρος στην ειρηνευτική δύναμη της Βοσνίας και ανακάλυψε όλο αυτό το αίσχος (και το αποκάλυψε).

Όταν η Kathy φτάνει στο βομβαρδισμένο Σαράγεβο και σοκάρεται από το νεκρό τοπίο, τους τάφους, τους σταυρούς, τα κτίρια-σουρωτήρια και τα καλάσνικοβ, δεν μπορεί να φανταστεί ότι αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στην «εκ των έσω» φρίκη. Εκεί, τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατώνται με τον πιο βάναυσο τρόπο...υπό τις ευλογίες του ΟΗΕ. H ίδια προς έκπληξή της, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον εφιάλτη της πορνείας, με τα ανθρώπινα βασανιστήρια τύπου «Hostel» και την ανθρώπινη υποκρισία στα χειρότερά της... Όταν περπατήσει στα άδυτα αυτού του κόσμου και ανακαλύψει τις βρωμιές των συναδέλφων της, «ειρηνοποιών» καθαρμάτων και αφού περάσει τις διελκυστίνδες των εμπλεκομένων συμφερόντων και των διεφθαρμένων αξιωματούχων, θα τους ξεμπροστιάσει. Οι σκηνές είναι σοκαριστικές, στο επίκεντρο βρίσκονται πάντα οι ανθρώπινες ψυχές «παίγνια» άρρωστων μυαλών, μέσα σε πλάνα γεμάτα χρησιμοποιημένα προφυλακτικά, βρώμικα σεντόνια, σύριγγες και σύνεργα βασανιστηρίων.

Μια εξαιρετική προσπάθεια της πρωτοεμφανιζόμενης Larysa Kondracki, για θεατές με δυνατά νεύρα. Το cast Rachel Weisz, Vanessa Redgrave και David Strathairn ένας ακόμα. H Rachel Weisz στο ρόλο της ζωής της.. Για τη δε Redgrave τί να πεί κανείς; Πληθωρική και ανυπέρβλητη όπως πάντα (τόσο αντιφατικό.. Κάποτε σε ένα φεστιβάλ στους Δελφούς έτυχε να τρώμε παρέα και στην πραγματική της ζωή είναι μια απλή και γλυκύτατη κυρία). Στην ταινία εμφανίζεται αδιάφορα και η «γκριζαρισμένη» Monica Belucci σε 10λεπτο ρόλο αξιωματούχου - διακοσμητικού φυτού.. Η ιστορία είναι αληθινή, οπότε αυτό από μόνο του είναι ένας λόγος να δεις την ταινία.

Πρώτη δημοσίευση: 31 Μαΐου 2012, 19:24
Ενημέρωση: 2 Μαρτίου 2017, 11:53
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Τhe whistleblower (Επικίνδυνη σιωπή)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
112
Εταιρία διανομής: 
Release: 
31 Μαϊου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
38156
Spentzos
8900
Spentzos
8809
Summer
2854
BONEYARD | ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ, από την Spentzos BONEYARD | ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ, από την Spentzos