Οur day will come

(3 /10). Τι κάνεις όταν είσαι ένας κοκκινομάλλης έφηβος, που δεν έχεις κανένα πραγματικό φίλο εκτός από τον ψυχίατρό σου; Όταν όλοι σε μισούν, ιδιαίτερα η οικογένειά σου; Όταν οι συμμαθητές σου σε κοροϊδεύουν και σε κακομεταχειρίζονται;
Οur day will come - κριτική ταινίας

Μηδενιστικό και ισοπεδωτικό

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Γαβράς ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για μειονοτικές ομάδες, δράσεις και συμπεριφορές (Justice-"cross") και έχει ένα φετίχ με τους κοκκινομάλληδες (ΜΙΑ-"born free"). Επίσης, δικαιολογεί μια μεσσιανικού τύπου εξέγερση που δε θα αφήσει τίποτα όρθιο όταν η ισότητα είναι το ζητούμενο. Όλα αυτά σε συνδυασμό με μηδενιστική καφρίλα, βία όλων των δυνατών αποχρώσεων και τελειωμένο σενάριο καταλήγουν στον ορισμό του εξοργιστικά απάλευτου, αν και σίγουρα αξέχαστου.

Υπάρχουν ελάχιστα αλλά πραγματικά ανέλπιστα και ξεκαρδιστικά σουρεάλ εύρηματα (το κοκκινομάλλικο κοριτσάκι που αναίτια εμφανίζεται στις σκηνές στο ξενοδοχείο), η παρουσία του Κασέλ να ισοπεδώνει τα πάντα έχει το ενδιαφέρον της, αλλά το μοναδικό σημείο που πραγματικά λειτουργεί το ταλέντο του δημιουργού της είναι στις σκηνές κλεισίματος της απόδρασης.

Παναγιώτης Ευσταθιάδης


 

Πρώτη δημοσίευση: 1 Σεπτεμβρίου 2011, 11:59
Ενημέρωση: 22 Σεπτεμβρίου 2011, 01:32
Τίτλος:
Οur day will come (Θα έρθει η μέρα και για εμάς)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Εταιρία διανομής: 
Release: 
1 Σεπτεμβρίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Galveston

Galveston

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Το 1988 στη Νέα Ορλεάνη, ο Roy (Ben Foster) ως hitman αναλαμβάνει μία...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
16481
Tanweer
11170
Feelgood
6814
Το εγκλημα μου, 1η Ιουνιου Το εγκλημα μου, 1η Ιουνιου