Οur day will come

(3 /10). Τι κάνεις όταν είσαι ένας κοκκινομάλλης έφηβος, που δεν έχεις κανένα πραγματικό φίλο εκτός από τον ψυχίατρό σου; Όταν όλοι σε μισούν, ιδιαίτερα η οικογένειά σου; Όταν οι συμμαθητές σου σε κοροϊδεύουν και σε κακομεταχειρίζονται;
Οur day will come - κριτική ταινίας

Μηδενιστικό και ισοπεδωτικό

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Γαβράς ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για μειονοτικές ομάδες, δράσεις και συμπεριφορές (Justice-"cross") και έχει ένα φετίχ με τους κοκκινομάλληδες (ΜΙΑ-"born free"). Επίσης, δικαιολογεί μια μεσσιανικού τύπου εξέγερση που δε θα αφήσει τίποτα όρθιο όταν η ισότητα είναι το ζητούμενο. Όλα αυτά σε συνδυασμό με μηδενιστική καφρίλα, βία όλων των δυνατών αποχρώσεων και τελειωμένο σενάριο καταλήγουν στον ορισμό του εξοργιστικά απάλευτου, αν και σίγουρα αξέχαστου.

Υπάρχουν ελάχιστα αλλά πραγματικά ανέλπιστα και ξεκαρδιστικά σουρεάλ εύρηματα (το κοκκινομάλλικο κοριτσάκι που αναίτια εμφανίζεται στις σκηνές στο ξενοδοχείο), η παρουσία του Κασέλ να ισοπεδώνει τα πάντα έχει το ενδιαφέρον της, αλλά το μοναδικό σημείο που πραγματικά λειτουργεί το ταλέντο του δημιουργού της είναι στις σκηνές κλεισίματος της απόδρασης.

Παναγιώτης Ευσταθιάδης


 

Πρώτη δημοσίευση: 1 Σεπτεμβρίου 2011, 11:59
Ενημέρωση: 22 Σεπτεμβρίου 2011, 01:32
Τίτλος:
Οur day will come (Θα έρθει η μέρα και για εμάς)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
90
Εταιρία διανομής: 
Release: 
1 Σεπτεμβρίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

No one will save you

No one will save you

Θα το βρείτε: Disney+

Ένα από τα καλύτερα θρίλερ της χρονιάς δεν θα το δούμε στις αίθουσες, αλλά...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
26685
Tanweer
14456
Tanweer
11216
Film Group
10266
Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos