Μartha, Marcy May, Marlene

(7/10). Η Μάρθα είναι μια νεαρή γυναίκα, που προσπαθεί να ζήσει και πάλι μια φυσιολογική ζωή, έχοντας ξεφύγει από μια θρησκευτική οργάνωση και τον χαρισματικό ηγέτη της.
Μartha, Marcy May, Marlene

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σον Ντέρκιν έγραψε και σκηνοθέτησε την πρώτη του κινηματογραφική ταινία, αποσπώντας το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Sundance Film Festival. Το δυνατό αυτό ψυχολογικό θρίλερ συμμετείχε και στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών.
Στην πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, ο Σον Ντέρκιν εξερευνά ένα θέμα που ανέκαθεν έβρισκε εξαιρετικά ενδιαφέρον - την εξουσία και το δέλεαρ που ασκούν οι αιρέσεις στους οπαδούς τους, ειδικά αυτές που υιοθετούν χιμαιρικές ιδεολογίες και αυτοπροτείνονται ως μια διευρυμένη αλλά αληθινή οικογένεια. «Στις ταινίες οι σέκτες συχνά παρουσιάζονται με υπερβολικό τρόπο, με αποτέλεσμα να μοιάζουν καρικατούρες. Είχα ήδη αρχίσει την έρευνα γύρω από το θέμα, όταν διάβασα την αληθινή ιστορία μιας κοπέλας που άφησε την αίρεση της οποίας ήταν μέλος, γιατί γινόταν όλο και πιο βίαιη. Αναρωτήθηκα πώς να ένιωθε αυτή η κοπέλα επιστρέφοντας στο σπίτι της: πώς μπορεί κανείς να επιστρέψει στην παλιά του ζωή μετά από μια τέτοια εμπειρία; Θέλησα λοιπόν να διηγηθώ μια ιστορία σύγχρονη, ρεαλιστική και κυρίως βασισμένη στους χαρακτήρες».

Πρώτη δημοσίευση: 19 Ιαν. 2012, 14:44
Ενημέρωση: 26 Απριλίου 2012, 18:39
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Μartha, Marcy May, Marlene (Μάρθα, Μάρσι Μέι, Μαρλίν)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
102
Εταιρία διανομής: 
Release: 
19 Ιανουαρίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Gotham Awards 2021: Τα βραβεία

Gotham Awards 2021: Τα βραβεία

H σεζόν των βραβείων ξεκίνησε και επίσημα με την απονομή των Βραβείων Gotham για...
22 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
26441
Feelgood
11743
Feelgood
3456