Jeune & Jolie

Η Isabelle – η 17χρονη κόρη μιας μεγαλοαστικής οικογένειας- θα ανακαλύψει τη σεξουαλικότητα της. Λίγο καιρό αφού κάνει για πρώτη φορά έρωτα, θα γίνει πόρνη, θα έρθει αντιμέτωπη με την οικογένειά της και θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.
Jeune & Jolie - κριτική ταινίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη με την πρωταγωνίστρια Marine Vacth

Πώς νιώσατε όταν συναντηθήκατε με τον François Ozon;
Πολύ άνετα. Έκανα μερικά δοκιμαστικά και μετά διάβασα το σενάριο. Μου άρεσε η ιστορία. Ήταν καθαρή και δυνατή. Αλλά ήθελα να με καθησυχάσει ο François. Ήθελα να ξέρω πώς θα γυριστεί, πώς θα δείχνει η ταινία, ποια θα είναι η αισθητική της. Αισθάνθηκα άνετα με τον François αμέσως. Μου αρέσει η σκανταλιάρικη σπιρτάδα στα μάτια του και ο τρόπος που δουλεύει. Σε αντιμετωπίζει σαν ίσο. Δεν με ισοπέδωσε, ούτε με ανέβασε σε βάθρο.

Πώς προσεγγίσατε τον ρόλο;
Δεν μπορώ να πω ότι ταυτίστηκα, αλλά με άγγιξε. Ήθελα να περάσω χρόνο μαζί της. Και φυσικά, καθώς την υποδυόμουν, έβαλα ένα κομμάτι του εαυτού μου μέσα της.

Η Isabelle το κάνει για τα χρήματα;
Όχι, η Isabelle ψωνίζει πελάτες με τον ίδιο τρόπο που θα μπορούσε να δοκιμάζει ναρκωτικά ή κάποια άλλη τέτοια ακραία εμπειρία. Για να αντιμετωπίσει τον κόσμο γύρω της, να καταλάβει ποια είναι. Η Isabelle δεν είναι χαζή. Για την ακρίβεια είναι πιο έξυπνη από τους περισσότερους συνομήλικους της, αλλά και από αρκετούς ενήλικους γύρω της. Αναλαμβάνει την ευθύνη για τις πράξεις της. Δεν αραδιάζει δικαιολογίες.

Φτάνει μάλιστα στο σημείο να θεωρεί φυσικό να χρησιμοποιεί τα χρήματα που βγάζει για να πληρώνει τον ψυχαναλυτή της.
Σε καμία περίπτωση δεν υποκρίνεται. Είναι ευάλωτη αλλά και δυνατή, μια μοναδική νεαρή γυναίκα, κάπως μοναχική, χωρίς ιδιαίτερη διάθεση να δεθεί με ανθρώπους ή να επικοινωνήσει. Δεν θέλει να μιλήσει για τις εμπειρίες της ως πόρνη, δεν θέλει να τις εκμυστηρευτεί. Είναι εκεί και δεν είναι.

Ποια ήταν η ατμόσφαιρα στο γύρισμα;
Πολύ χαρούμενη και ευχάριστη. Αισθανόμουν μέρος της ομάδας. Ο François είναι πολύ πρακτικός και μου αρέσει αυτό. Περνάει από τη μια σκηνή στην άλλη, απόλυτα συγκεντρωμένος στη δουλειά, χωρίς να χάνει χρόνο σε άσκοπες φιλοφρονήσεις. Ο ρόλος ήταν συναρπαστικός, έπαιζα σχεδόν σε όλες τις σκηνές, αλλά είχα υποστήριξη και ασφάλεια.

Πώς προσεγγίσατε τις σκηνές που είχαν γυμνό;
Στην αρχή φοβήθηκα, αλλά τελικά τις προσέγγισα όπως και τις υπόλοιπες! Είχα βυθιστεί τόσο πολύ στον ρόλο που ξέχασα τον εαυτό μου. Είναι υπέροχο συναίσθημα. Δύο μήνες γυρίσματα… δεν έχω εμπλακεί ξανά με δουλειά για τόσο μεγάλο διάστημα. Γυρίσαμε σχεδόν όλες τις σκηνές με χρονολογική σειρά. Όσο πιο μέσα μπαίναμε, τόσο περισσότερο ένιωθα ότι γνώριζα την Isabelle.

Πρώτη δημοσίευση: 17 Οκτ. 2013, 12:33
Ενημέρωση: 23 Οκτ. 2013, 18:09
Τίτλος:
Jeune & Jolie (Νέα και όμορφη)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
94
Εταιρία διανομής: 
Release: 
17 Οκτωβρίου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
38156
Spentzos
8900
Spentzos
8809
Summer
2854
BONEYARD | ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ, από την Spentzos BONEYARD | ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΟΙ ΦΟΝΟΙ, από την Spentzos