Hope Springs

Η Kay και ο Arnold μπορεί να είναι ένα αγαπημένο ζευγάρι, πάσχουν όμως από όλα τα συμπτώματα της οικειότητας. Μετά από δεκαετίες έγγαμου βίου, η Kay αισθάνεται την ανάγκη να αναζωπυρώσει το μεταξύ τους πάθος
Hope Springs - κριτική ταινίας

MOVE IT

Είναι σχεδόν εξοργιστικό, πως σε μια ταινία με τέτοιες ιδανικές προϋποθέσεις (εκπληκτικό καστ), δεν βρέθηκε ένας χριστιανός να στήσει ένα σενάριο της προκοπής με 5-6 φρέσκιες και διεισδυτικές ατάκες και το φιλμ να κόψει κώλους, αντί να καταλήξει "ένα ακόμη για την κρίση της μέσης ηλικίας".

Κρίμα...

Joker

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Trivia/Fun facts:

• Η σεναριογράφος Vanessa Taylor έχει περάσει πολλά για αυτό το σενάριο, αφού, ως γνωστόν, δεν αρκεί μια καλή ιδέα για να κάνεις μια ταινία. Όταν έδειξε το πρώτο χειρόγραφο στον μέντορα της, της είπε να πετάξει τις τελευταίες 60 σελίδες. Φυσικά δεν της άρεσε καθόλου αυτή η ιδέα, αλλά αποφάσισε να ακολουθήσει τη συμβουλή του και ξαναέγραψε την τελική σκηνή. Μετά την ολοκλήρωση του το σενάριο βγήκε στη γύρα, όπως λένε χαρακτηριστικά στο Χόλιγουντ, αλλά κανείς δεν το επέλεγε. Και τότε το σενάριο μπήκε στη λεγόμενη Μαύρη Λίστα. H Μαύρη Λίστα περιλαμβάνει τα πιο υποσχόμενα σενάρια που κυκλοφορούν στο Χόλυγουντ και δεν έχουν γίνει ακόμα ταινίες.

• Ήταν ο παραγωγός Guymon Casady που πήρε την πρωτοβουλία να φέρει στο φως το σενάριο. Ο ίδιος θυμάται: «Η σύζυγος μου Robyn, που είναι και η ίδια σεναριογράφος, είχε συναντήσει τη Vanessa Taylor σε ένα μπάρμπεκιου και το αποτέλεσμα ήταν να δώσει η Vanessa το σενάριο του «Ποτέ δεν είναι αργά» στη Robyn. Μια εβδομάδα μετά, ήμασταν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι και διαβάζαμε και η γυναίκα μου ήταν απορροφημένη από το σενάριο. Όταν το τελείωσε, γύρισε και μου είπε ξέρω ότι είναι αργά, αλλά πρέπει να διαβάσεις αυτό το σενάριο. Είναι εκπληκτικό. Το διάβασα εκείνη τη νύχτα και το ερωτεύτηκα και αποφάσισα να το αναλάβω ως παραγωγός».

• Για τις σκηνές, όπου το ζευγάρι συναντιέται με τον ψυχολόγο, ο σκηνοθέτης θεώρησε ότι ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχει μια ζωντανή, φρέσκια και αστεία σκηνή, ήταν να αποφύγει τις πολλές πρόβες ή σε κάποιες περιπτώσεις να μην γίνουν καθόλου πρόβες. Για τον Steve Carell αυτό ήταν μια μεγάλη πρόκληση για προφανείς λόγους. «Φαντάσου! Κάθεσαι απέναντι από την Meryl Streep και τον Tommy Lee Jones για μια σκηνή που έχει 9 σελίδες και λένε “Action!” και ξεκινάς. Υπήρχε σίγουρα ένα στοιχείο φόβου, και νομίζω ότι ο David ήθελε να το συλλάβει. Αλλά είχε πλάκα. Καταλαβαίνω γιατί ο David δεν ήθελε πολλές πρόβες. Ήθελε να έχει φρέσκια και οργανική αίσθηση, και όχι αυτή του γραμμένου σεναρίου».

• Η ταινία έχει γυριστεί αποκλειστικά στο Κονέκτικατ. Τις πρώτες τρεις εβδομάδες γυρίστηκαν οι σκηνές στο γραφείο του Dr. Feld, για τις οποίες ένα παλιό εργοστάσιο μεταμορφώθηκε σε χώρο συνεδριών. Ακολούθησαν οι σκηνές του πρωταγωνιστικού διδύμου στο σπίτι τους στην Omaha, στο ξενοδοχείο στο Maine και στο δωμάτιο ενός ρομαντικού πανδοχείου.

• Η φανταστική πόλη Great Hope Springs του σεναρίου βρέθηκε σε ένα ειδυλλιακό ψαροχώρι που λέγεται Stonington. Εκεί, το συνεργείο χρειάστηκε να επέμβει σε κάποια κτίρια για τις ανάγκες του σεναρίου, ενώ οι ντόπιοι όχι μόνο παρακολουθούσαν τα γυρίσματα, αλλά συμμετείχαν και ως κομπάρσοι.

Πρώτη δημοσίευση: 22 Νοε. 2012, 11:29
Ενημέρωση: 29 Νοε. 2012, 03:41
Τίτλος:
Hope Springs (Ποτέ δεν είναι αργά)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
100
Εταιρία διανομής: 
Release: 
22 Νοεμβρίου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10896
Feelgood
7662
Rosebud.21
7410
Feelgood
6344
Joika, από την Spentzos Joika, από την Spentzos