Εντυπωσιακό τεχνολογικό επίτευγμα που ξεχνάς γρήγορα

Η ταινία που πούλησε με τους τόνους αυτοκινητάκια και κάθε λογής γκάτζετ χάρη στο marketing βγαίνει ξανά στις ελληνικές αίθουσες παρότι δεν έχουν περάσει καν έξι χρόνια από την επίσημη πρεμιέρα της και δεν πρόκειται για έκδοση 3D…Χωρίς να γνωρίζουμε την αφορμή της επανέκδοσης, ξαναείδαμε το φιλμ που αποτέλεσε προσωπικό όραμα του πολύ John Lasseter – αντιπρόεδρος της Pixar, animation guru, petrolhead και τελείως Αμερικάνος. 

Ο Lasseter έχει βάλει το χέρι του σε κάθε επιτυχία της Pixar αλλά το όνειρο του ήταν ένα φιλμ με αυτοκίνητα. Είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας, συν-σεναριογραφός και φρόντισε ώστε κάθε φωνή του φιλμ να είναι τουλάχιστον διάσημη αφού ξεκινά από τον Paul Newman και τον Owen Wilson και φθάνει μέχρι τον Michael Schumacher, τον Jay Leno ενώ ακόμα και σε μικρούς ρόλους ακούγονται φωνές ηθοποιών όπως ο Michael Keaton. Η ιστορία του “Lightning McQueen” είναι απλή και φασαριόζα με επίκεντρο την φιλία και την δόξα. Φυσικά δεν είναι η ιστορία που κάνει το φιλμ να ξεχωρίζει αλλά η τελειότητα σε επίπεδο animation.

O δημιουργός πρόσεξε κάθε λεπτομέρεια (ακόμα και οι μύγες είναι μικρά αυτοκινητάκια με φτερά), που σίγουρα γοητεύει του petrolheads αυτού του κόσμου αλλά δεν έδωσε την ίδια σημασία στην πλοκή και λείπει το συστατικό που κάνει το φιλμ αξιομνημόνευτο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ταινία να έχει την αξία ενός Lexus: εντυπωσιακό τεχνολογικό επίτευγμα που ξεχνάς γρήγορα.

Γιάννης Τσάκαλος

Πρώτη δημοσίευση:: 23 Μαΐου 2012, 20:09
Ενημέρωση: 31 Μαΐου 2012, 12:54
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Cars (2006) (Cars)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
118
Εταιρία διανομής: 
Release: 
24 Μαϊου 2012
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Photograph

Photograph

Θα το βρείτε: Cinobo

Σύνοψη: Ο Rafi είναι ένας φωτογράφος του δρόμου, που τραβάει ενσταντανέ με τουρίστες σε...
5 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870