Ανοικτή καρδιά

Ένα ζευγάρι πετυχημένων χειρουργών με ειδικότητα στη μεταμόσχευση καρδιάς, αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα. Η αγάπη του Ξαβιέ για το αλκοόλ έχει αρχίσει να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την απόδοσή του, ενώ η απρόσμενη εγκυμοσύνη της Μίλα φτάνει τη σχέση τους στα όρια. Για να είναι ξανά μαζί θα πρέπει να νικήσουν τους φόβους τους και τις εξαρτήσεις τους...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η σκηνοθέτης μας μιλά για την ταινία

Σχετικά με την προέλευση της ιστορίας:

“Όταν τελείωσα την προηγούμενή μου ταινία, το «Un Coeur Simple», πίσω στο μακρινό 2008, δεν ήθελα με τίποτε να καταφύγω στα παλιά μου πρότζεκτς. Έτσι άρχισα να αναζητώ βιβλία που θα με ενέπνεαν και θα σήμαιναν κάτι για μένα. Πάντοτε το κάνω αυτό. Διαβάζω πολύ και εμπνέομαι διαρκώς από τη λογοτεχνία και τις υπέροχες ιστορίες που ανακαλύπτω κάθε τόσο. Κάπως έτσι έπεσα, τυχαία, πάνω στο «Traveling up the Orinoco». Εντάξει ίσως να μην είναι και τόσο τυχαίο, μιας και πάντοτε με ενδιέφερε πολύ, τόσο η χειρουργική, όσο και οι εμπνευσμένες - ανυπότακτες στον δυνάστη χρόνο - ιστορίες αγάπης. Συμπεραίνω εκ των υστέρων, πως ετούτη εδώ η ιστορία ήταν μάλλον αδύνατο να μη μου καρφωθεί…”

“Παρόλο που με συνεπαίρνουν φοβερά τέτοιου είδους ισχυρές αφηγήσεις, κάθε φορά επιλέγω να κρατήσω από το εκάστοτε διήγημα τη βασική, μονάχα, πλοκή. Στη συνέχεια επιλέγω να περιηγηθώ ελεύθερη από τα πλαίσια της ιστορίας μου, ανέμελα και χωρίς άγχος, προσθέτοντας στην τελική εκδοχή του σεναρίου, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό βιωματικών εμπειριών αλλά και πολλαπλών πολιτιστικών και κοινωνικών αναφορών. Στην προκειμένη περίπτωση έχει κατατεθεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του εαυτού μου καθώς επίσης και η αύρα ενός αγαπημένου πίνακα ζωγραφικής που έχει υπογράψει ο Καραβάτζιο.”
Σχετικά με το ζευγάρι των ηθοποιών:

“Στο βιβλίο, η γυναίκα είναι Ισπανίδα μετανάστης, οπότε ξεκίνησα τη διαδικασία αναζητώντας μια Ισπανίδα ηθοποιό η οποία να μιλά Γαλλικά. Όταν όμως είδα την ερμηνεία του Έντγκαρ Ραμίρεζ στην ταινία «Κάρλος» του Ολιβιέ Ασαγιάζ, έπαθα ένα μικρό σοκ. Ένιωσα σαν να έχω μόλις βιώσει μια σημαντικότατη αποκάλυψη. Έτσι αποφάσισα να αντιστρέψω τους ρόλους. Δεν είχα συνηθίσει να γράφω ανδρικούς χαρακτήρες, ωστόσο ο ίδιος με βοήθησε πάρα πολύ από την πρώτη στιγμή και ήταν και ο λόγος που απευθύνθηκα στη Ζιλιέτ Μπινός για τον ρόλο της Μίλα. Ονειρευόταν πάντοτε να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία με τη Ζιλιέτ Μπινός και εγώ στάθηκα έτσι αρκετά τυχερή, ώστε να συνεργάζομαι με δυο εξαιρετικούς ανθρώπους που τυγχάνει παράλληλα να είναι και φοβερά ταλαντούχοι ηθοποιοί.”

“Όσον αφορά τη Ζιλιέτ Μπινός, τα λόγια είναι περιττά. Η Ζιλιέτ κι εγώ έχουμε μια κοινή προέλευση. Έχουμε εκπαιδευτεί και οι δυο στην ίδια δραματική σχολή και θεωρώ πως αυτό ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο στη χημεία μας.”

“Ευτυχώς για μένα και οι δύο ηθοποιοί ήταν πολύ δεκτικοί και βολικοί στο να δοκιμάσουν, μπροστά στην κάμερα πράγματα που δεν είχαν κάνει ποτέ ξανά στη ζωή τους, όπως το να οδηγήσουν μηχανή, σκάφος, να συνυπάρξουν με μαϊμούδες, να βουτήξουν σε βάθος 23 μέτρων στη θάλασσα χωρίς εκπαίδευση, να γκρεμίσουν τοίχους, να ανοίξουν ανθρώπινα πτώματα και να παρατηρήσουν μια καρδιά να χτυπάει και να σταματάει, να βουτήξουν βαθιά σε μια ανθρώπινη ψυχή, χωρίς αν γνωρίζουν εκ τον προτέρων το βάθος και τις παρενέργειες που θα μπορούσε να έχει αυτό… Δεν είχαμε πολύ χρόνο κι έτσι τα κάναμε όλα χωρίς ψυχολογική προετοιμασία. Ευτυχώς για μένα όλα πήγαν κατ’ ευχήν.”

Πρώτη δημοσίευση: 31 Ιουλίου 2013, 20:16
Ενημέρωση: 12 Aug 2013, 14:43
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Ανοικτή καρδιά (À coeur ouvert)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
89
Εταιρία διανομής: 
Release: 
1 Αυγούστου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ricky Gervais: SuperNature

Ricky Gervais: SuperNature

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Ο Ρίκι Ζερβέις μιλάει για τους κανόνες της κωμωδίας, κακομαθαίνει τις γάτες του...
1ώρα