Γιατί το ίντερνετ εφηύρε μια ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε που δεν υπάρχει;

Δημοσίευση: 29 Νοε. 2022, 03:52
Συντάκτης:

Και από το πουθενά, το ίντερνετ εφηύρε μια fake ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε που δεν σκηνοθέτησε ποτέ και έγινε ντόρος για το τίποτα.

<a href="/nea/o-skorseze-tha-kanei-tainia-gia-ton-sinatra-me-ton-nti-kaprio-protagonisti/69766">Ο Σκορσέζε θα κάνει ταινία για τον Σινάτρα με τον Ντι Κάπριο πρωταγωνιστή</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Σκορσέζε θα κάνει ταινία για τον Σινάτρα με τον Ντι Κάπριο πρωταγωνιστή

Αν και ο ίδιος φρόντισε να συνεχίσει το τρολάρισμα.

Στο Tumblr έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για το Goncharov, τη μεγαλύτερη ταινία της μαφίας που (δεν) έγινε ποτέ.

Έλα, τι, δεν ξέρεις το Goncharov; Σοβαρά τώρα;

Κυκλοφόρησε το 1973, η ταινία του Σκορσέζε (με ψευδώνυμο) με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο ως Γκοντσάροφ, «πρώην ιδιοκτήτη ντισκοτέκ που έρχεται στη Νάπολη μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης με στόχο να γίνει αφεντικό μαφίας». Ο Χάρβεϊ Κάιτελ υποδύεται τον Αντρέι «The Banker» Daddano, ο Τζιν Χάκμαν τον Valery Michailov, ο Αλ Πατσίνο εμφανίζεται ως Mario Ambrosini και η Σίμπιλ Σέπερντ υποδύεται τη γυναίκα του Goncharov, Katya.

Και δεν το έχετε ακούσει ποτέ γιατί δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.

Πριν μερικά χρόνια, ένας χρήστης του Tumblr δημοσίευσε μια φωτογραφία με μερικές «μπότες knockoff» που είχαν παραγγείλει στο Διαδίκτυο και είχε μια πολύ περίεργη ετικέτα στη γλώσσα: «Η μεγαλύτερη ταινία της μαφίας που έγινε ποτέ. Ο Μάρτιν Σκορσέζε παρουσιάζει τον Γκοντσάροφ. Παραγωγή Domenico Proccacci. Μια ταινία του Matteo JWHJ0715. Σχετικά με τη Μαφία της Νάπολης».

Αυτό αγνοήθηκε ως το 2020, όταν ένας άλλος χρήστης του Tumblr δημοσίευσε εκ νέου ένα σχόλιο που έγινε στην αρχική ανάρτηση, λέγοντας: "Αυτός ο ηλίθιος δεν έχει δει τον Goncharov". Πριν έναν μήνα, ο χρήστης του Tumblr, beelzeebub, έφτιαξε μια ψεύτικη αφίσα για την ταινία, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι τη μοιράστηκαν ξαφνικά και ιδού: γεννήθηκε μια νέα ταινία του Σκορσέζε.

Υπάρχει η αφίσα της ταινίας, η οποία έχει το σύνθημα "η μεγαλύτερη ταινία της μαφίας (δεν) που έγινε ποτέ". Ένας δάσκαλος μουσικής στην Ιντιάνα συνέθεσε το μουσικό θέμα της ταινίας εμπνευσμένο από τον Νονό. Υπάρχει επίσης ένα ψεύτικο VHS. Οι «Academics» έγραψαν δοκίμια αναλύοντας την ταινία, τα οποία δημοσιεύτηκαν σε (ψεύτικα) κινηματογραφικά περιοδικά. Ένας εκπρόσωπος της πλατφόρμας κριτικών ταινιών Letterboxd είπε μάλιστα στους New York Times ότι έπρεπε να αφαιρέσουν πολλές κριτικές για την ταινία που είχαν υποβληθεί από χρήστες.

Ακόμη και το ίδιο το Tumblr έχει συμμετάσχει, γράφοντας στο Twitter: «Ο Γκοντσάροφ ήταν ανεξήγητα μπροστά από την εποχή του και η συνεισφορά του στον κινηματογράφο είναι αξιοσημείωτη. Σπάνια μια ταινία αφηγείται τόσες πολλές διαφορετικές αλλά αλληλένδετες ιστορίες. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τόσο λίγους ανθρώπους να το έχουν δει».

Αυτή την εβδομάδα, ο Goncharov ήταν το Νο 1 trending θέμα στην πλατφόρμα. Δεύτερος ήταν ο Σκορσέζε. Ο οποίος όπως γράψαμε και στην αρχή, το έπαιξε το παιχνίδι στέλνοντας στην κόρη του κάτι τύπου «ναι, την έκανα κάποτε»

Γιατί όλα αυτά; Έτσι, για τη φάση.

Και γιατί να μην το δοκιμάσει ο Μάρτι; Ειδικά με το de-aging, νομίζουμε ο Ντε Νίρο τό’χει για πλάκα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos