"Τρεις πινακίδες στο Λονδίνο": Όταν η ζωή αντιγράφει την τέχνη...

three billboards outside grenfel
Δημοσίευση: 17 Φεβ. 2018, 22:48
Συντάκτης:

Μία πρόσφατη καμπάνια που εστιάζει στον πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου και την τραγική φωτιά που ξέσπασε στερώντας τη ζωή από 71 ανθρώπους τον περασμένο Ιούνιο του 2017 έρχεται να εμπνευστεί από την ταινία του Martin McDonagh «Three Billboards Οutside Ebbing, Missouri» και να ζητήσει απαντήσεις για το τι συνέβη.

Η καμπάνια εμπνεύστηκε από την υποψήφια για Όσκαρ ταινία και τοποθετήθηκαν τρεις ταμπέλες μπροστά από τον πύργο, ως μία προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στη Βρετανική Βουλή και να δοθούν απαντήσεις σχετικά με το τι προξένησε την καταστροφική τραγωδία. Η τεράστια φωτιά τύλιξε στις φλόγες τα διαμερίσματα και επέφερε το θάνατο σε 71 ψυχές και άλλοι 70 τραυματίστηκαν σοβαρά.

Η έρευνα σχετικά με τα αίτια ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2017 όταν η αστυνομία και η πυροσβεστική δήλωσαν πως πιθανόν η φωτιά προκλήθηκε από κάποιον ψυγειοκαταψύκτη στον 4ο όροφο. Όμως το συγκεκριμένο γκρουπ που ξεκίνησε την καμπάνια ψάχνει πιο αναλυτικές απαντήσεις.

Τρία φορτηγά μετακινούνται σε διάφορες περιοχές του Λονδίνου φέροντας πινακίδες με φράσεις που επιζητούν δικαιοσύνη για το δυστύχημα. Οι πινακίδες είναι ίδιες και σε χρώμα και σε γραμματοσειρά με αυτές της ταινίας που η Frances McDormand τοποθετεί και γράφουν «71 ΝΕΚΡΟΙ», «ΑΚΟΜΑ ΚΑΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ;», «ΠΩΣ ΚΙ ΕΤΣΙ;» και τα φορτηγά έχουν θεαθεί στον πύργο αλλά και έξω από το Κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση:: 17 Φεβ. 2018, 22:48
Ενημέρωση: 17 Φεβ. 2018, 22:48
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ammonite

Ammonite

Σύνοψη: Βρισκόμαστε κάπου στη δεκαετία του 1840 και στο Δυτικό Dorset της Αγγλίας, όπου...
3 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870