Θεματικό πάρκο αφιερωμένο στον Hayao Miyazaki

Δημοσίευση: 14 Ιουνίου 2017, 12:31
Συντάκτης:

Κλείστε από τώρα εισιτήρια για Ιαπωνία, καθώς είναι επίσημο! Το ιαπωνικό στούντιο ανακοίνωσε επισήμως πως το 2020 αναμένεται να ανοίξει θεματικό πάρκο στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού πάρκου Aichi στη Ναγκόγια, εμπνευσμένο από την πολυαγαπημένη ταινία του Hayao Miyazaki ‘Οι περιπέτειες του Τοτόρο’. Χαρακτήρες, σκηνές, τοπία από την ταινία του 1988 θα ζωντανέψουν στις εγκαταστάσεις -όπου λαμβάνει χώρα και η 2005 World Expo- για να δημιουργήσουν μία αξέχαστη εμπειρία, σε όσους τις επισκεφθούν.

Η ταινία μιλάει για δύο αδερφές που εγκαθίστανται σε ένα παλιό εξωχικό σπίτι ώσπου η μητέρα τους να γίνει καλά. Μέσα στις διάφορες περιπέτειές τους, συναντούν και γίνονται φίλοι με ένα πνεύμα του δάσους που λέγεται Τοτόρο. Από τότε το στούντιο χρησιμοποιεί τον χαρακτήρα ως την επίσημη μασκότ του, εμπεριέχοντάς τον και στο λογότυπό του.

Η προσέλευση αναμένεται να είναι τεράστια, βέβαια, και ο κυβερνήτης Hideaki Omura δήλωσε σχετικά: «Οι ταινίες του Studio Ghibli είναι παραδείγματα αγάπης προς τα ζωντανά πλάσματα και τη γη, κάτι το οποίο ταιριάζει απόλυτα με το πνεύμα της έκθεσης. Θα ήθελα να μεταφέρω στις επόμενες γενιές ακριβώς αυτή την ιδέα.

Ο πάλαι ποτέ εκθεσιακός χώρες, που προσέλκυσε 1.6 εκατομμύρια επισκέπτες το 2016, ήδη φιλοξενεί το τουριστικό αξιοθέατο ‘Το σπίτι των Satsuki και Mei’, που δημιουργήθηκε έχοντας ως μοντέλο το σπίτι που ανήκει στις κεντρικές φιγούρες στην ταινία του Μιγιαζάκι. Το πάρκο ευελπιστεί να προσελκύσει ακόμα περισσότερους επισκέπτες.

Ίσως ένας από αυτούς να είσαι κι εσύ!

Update 6/6/19: Το θεματικό πάρκο πρόκειται να είναι έτοιμο το 2022, με επεκτάσεις προγραμματισμένες να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Στην πρώτη του φάση, θα έχει 5 χώρους αφιερωμένους σε ισάριθμες ταινίες, με τις πρώτες δύο να έχει μαθευτεί πως θα είναι το Howl’s Moving Castle και το Princess Mononoke. 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scoop

Scoop

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι...
16 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos