Ταινία: Θετικές Ιστορίες

Δημοσίευση: 25 Νοε. 2011, 02:14

Οι "Θετικές ιστορίες" είναι σπονδυλωτή ταινία μεγάλου μήκους, 70 λεπτών, αποτελούμενη από έξι (6) μικρού μήκους ταινίες με κοινή θεματική τον ιό HIV. "Δωμάτιο μηδέν", "Το λάθος", "Αίθουσα αναμονής", "Αφού με ξέρεις", "Θετικό;" και "SAiD", έχοντας σαν κοινή σεναριακή θεματική τον ιό HIV. Με το σκεπτικό της ένωσής τους σε μία μεγάλου μήκους ταινία, και με τη συμβολή των μη κυβερνητικών οργανώσεων "Θετική φωνή", "Κέντρο ζωής", "Praksis", δημιουργήθηκε επιπλέον υλικό με συνεντεύξεις οροθετικών και ειδικών γύρω από το θέμα, δημιουργώντας υλικό ντοκιμαντερίστικου ύφους με τον τίτλο "Πραγματεία", το οποίο θα ενταχθεί ολοκληρωμένο στο dvd της ταινίας. Έτσι, το παραπάνω υλικό (οι ταινίες και η πραγματεία), τελικά, ενώθηκαν δημιουργώντας την μεγάλου μήκους ταινία 70 λεπτών, με τον γενικό τίτλο "Θετικές ιστορίες" Το όλο εγχείρημα λειτουργεί σε δύο επίπεδα.

Οι ταινίες αυτόνομα, ως μικρού μήκους η κάθε μία, αλλά και όλες μαζί ως ενιαία σύνθεση στην μεγάλου μήκους κινηματογραφική ταινία. Η ταινία "Θετικές ιστορίες" είχε ως πρώτο σταθμό το 51ο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με πρώτη προβολή στις 4 Δεκεμβρίου 2010 στις 22:30 στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη, και συνέχισε την πορεία της σε διάφορα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού (LA Greek film festival, Chicago International film festival, 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας).

Η ταινία "Θετικές ιστορίες" πρόκειται να εκδοθεί σε dvd μέσα στο 2012 και θα συνοδεύεται, στα extras, από τις έξι μικρού μήκους ταινίες ξεχωριστά, τις πέντε συνεντεύξεις της "Πραγματείας", making of, trailler, φωτογραφίες σε slide show, βιογραφικά και τα logo των υποστηρικτών μας. Επίσης σε bonus track θα περιλαμβάνεται και η ταινία "Οι άντρες δεν κλαίνε" του 2001 με ανάλογη θεματική σε σκηνοθεσία Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπαθανάσης, Χάρης Σταθόπουλος, Δημήτρης Άντζους, Θανάσης Τότσικας, Δημήτρης Μπαβέλλας. Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος), τηλ. 210 3418579. Μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου, καθημερινά στις 8.30 μ.μ.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ