ΣΕΙΡΕΣ

"The strain - Season 2"

Δημοσίευση: 20 Δεκ. 2015, 15:34
Συντάκτης:

Σειρά τρόμου του FX που συναγωνίζεται πλέον τα ζόμπια του ‘’Walking Dead’’ αφού βασίζεται στη μυθιστορηματική τριλογία που έχει γράψει ο Guillermo del Toro (‘’Crimson Peak’’,’’Λαβύρινθος του Πάνα’’ ) μαζί με τον Chuck Hogan. Πλέον ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος που δεν ήταν υποδεέστερος του πρώτου, τουναντίον είχε περισσότερη δράση και σεναριακή εξέλιξη με τα αιμοδιψή πλάσματα να πολλαπλασιάζονται με ραγδαίους ρυθμούς. Όπως είχε δηλώσει και ο Μεξικανός Guillermo "Είμαι κατενθουσιασμένος! Άλλη μία σεζόν για να εξαπλωθεί ο ιός!" .


Στο επίκεντρο τίθεται για μία ακόμη φορά η αρχαία επιδημία με στοιχεία βαμπιρισμού που απειλεί ν’ αφανίσει το ανθρώπινο είδος. Πρωταρχικό μέλημα και των δύο πλευρών είναι η αλληλοεξόντωσή τους μέσω της ανάκτησης του αρχαίου-καταραμένου-βιβλίου ‘’Οccido Lumen’’ που περιέχει τρωτά σημεία για το αρχετυπικό βαμπίρ, τον λεγόμενο Master (όχι of puppets!!).

Στο κακό αντιμάχεται  ο επιδημιολόγος Εphraim (Corey Stoll), πιο επικίνδυνος και ετοιμοπόλεμος συγκριτικά με τον πρώτο κύκλο που όσο να πεις ήταν ψαρωμένος . Σύμμαχός του ο Setrakian με τη σπάθα του που παραμένει μορφάρα και εκστασιαζόμαστε με κάθε τετ α τετ του με τον Εichorst. Στην υπηρεσία του απόλυτου κακού, πέρα από τον πρώην Ναζί Εichorst, βρίσκεται και ο μεγαλομανής Palmer που εκλογικεύει το κακό χάνοντας κάθε ίχνος ανθρωπιάς. Γενικά ο ηθοποιός Jonathan Hyde έχει την τάση να προδίδει το ανθρώπινο γένος (‘’Τitanic’’)...

Στον δεύτερο κύκλο καταγράφεται ο προβληματισμός για την αντίδραση των περισσότερων ανθρώπων να ενδίδουν στο κακό και να προδίδουν την ίδια τη φυλή τους, αγνοώντας ή αδιαφορώντας για τις καταστρεπτικές μακροχρόνιες συνέπειες. Η σειρά είναι ένας λειτουργικός συνδυασμός υποβλητικής ατμόσφαιρας, σπλατεριάς (απαγορεύεται ρητά η κατανάλωση φαγητού), καλοκουρδισμένου σεναρίου και καταιγιστικής δράσης με τα βαμπίρ να τρέφονται ασταμάτητα μέσω της τεράστιας σκουληκοαντλίας.

Ορισμένες σκηνές θα μείνουν χαραγμένες στο νου και στον αμφιβληστροειδή μας όπως ο παρ’ολίγον βιασμός της Dutch , το κυνηγητό στην εκκλησιά από τ’ αραχνόπαιδα και φυσικά η συνάθροιση των αρχαίων.  Eιδική μνεία για τους mind-blowing νέους τίτλους έναρξης που παρακολουθήσαμε στο 9o επεισόδιο (The Battle for Red Rock).  Με βεβαιότητα μπορούμε να δηλώσουμε πως θα ‘’πιούμε μονορούφι’’ και τον επόμενο κύκλο. 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos