Ο Μπεν Ουίτλι αναμετράται με την Ρεβέκκα και τον Άλφρεντ Χίτσκοκ

Δημοσίευση: 15 Νοε. 2018, 22:24
Συντάκτης:

O "τρελός" Μπεν Ουίτλι ετοιμάζεται να προκαλέσει άλλη μια φορά, ίσως τώρα να το παρακάνει και λίγο.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

O 46χρονος ιδιαίτερος -τουλάχιστον- Βρετανός δημιουργός (Κill List, Sightseers, A field in England, High-Rise) ετοιμάζει ένα remake στην αξέχαστη Ρεβέκκα της Δάφνης Ντε Μοριέ που αποθέωσε κινηματογραφικά ο Άλφρεντ Χίτσκοκ με τον Λόρενς Ολίβιε και την Τζόαν Φοντέιν) και μάλιστα την απόπειρά του ανέλαβε να χρηματοδοτήσει το Netflix.

Στην εκδοχή του Ουίτλι η Λίλι Τζέιμς θα υποδύεται την νεαρή γυναίκα που παντρεύεται τον γοητευτικό χήρο (ο Αρμι Χάμερ στον ρόλο) ο οποίος ζει στην σκιά της νεκρής γυναίκας του Ρεβέκα, με την αυστηρή οικονόμο του να του κάνει την ζωή δύσκολη.

Θυμίζουμε ότι ο Ουίτλι ολοκλήρωσε το νέο του φιλμ "Happy new year Colin Burstead", το οποίο προβλήθηκε στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, δύο χρόνια μετά το διασκεδαστικό Free Fire και τρία μετά το άνισο αλλά κατά διαστήματα μεγαλειώδες, High-Rise.

Update 31/7/20: Στο καστ επίσης οι Κριστίν Σκοτ Τόμας, Σαμ Ράιλι, Ανν Ντόουντ, την σεναριακή μετατροπή θα επιμεληθεί η Τζέιν Γκόλντμαν (Κick-ass, Kingsman). 

Πρώτες φωτό και ημερομηνία που θα στριμάρει η ταινία στο Netflix: 21 Οκτωβρίου 2020.

Update 8/9/20: Το Netflix έδωσε στην δημοσιότητα το επίσημο τρέιλερ πριν λίγα λεπτά με το clip να ξεκινά γλυκανάλατα τύπου "50 shades of Grey", αλλά γρήγορα να αποκτά ξεκάθαρες διαστάσεις θρίλερ με οπτική ματιά λιγότερο γκόθικ από ότι περιμέναμε. Οι συγκρίσεις με το αριστουργηματικό φιλμ του Άλφρεντ Χίτσκοκ θα είναι συνεχώς (και μάλλον δυστυχώς) σε πρώτο πλάνο, με την Λίλι Τζέιμς να επιβεβαιώνει δυστυχώς την ανησυχία και από όσα βλέπουμε να αποτελεί ξεκάθαρα τον αδύνατο κρίκο. Ελπίζουμε ο Μπεν Ουίτλεϊ να διατηρήσει αυτό το απρόσμενο και σαρδόνια τρομακτικό ύφος που υποφόσκει στα πλάνα του, όπως σε όλες σχεδόν τις προηγούμενες ταινίες του. 

 

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos