Ώρα για ARTogether festival

Δημοσίευση: 11 Ιουλίου 2011, 02:56

Tο 4ο ARTogether festival διεξάγεται μεταξύ 12-14 Ιουλίου στο Six DOGS, όπου 200 καλλιτέχνες με έργα από 20 κατηγορίες τεχνών, θα μετακομίσουν από τη διαδικτυακή πολιτεία του bankit.gr στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να μοιραστούν το ταλέντο τους με το κοινό. Το φεστιβαλικό τριήμερο περιλαμβάνει μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, dj sets, προβολές ταινιών και video art, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, σκιτσογραφίας, installation και κοσμήματος καθώς επίσης παρουσιάσεις συγγραφικών και ποιητικών έργων. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους τους λάτρεις των τεχνών, αφού η είσοδος είναι ελεύθερη

θα προβληθούν οι εξής ταινίες:

«Casus Belli» του Γιώργου Ζώη. Άνθρωποι διαφορετικών φύλων, ηλικιών, τάξεων και εθνικοτήτων περιμένουν σε εφτά διαφορετικές ουρές δημιουργώντας μια τεράστια ανθρώπινη σειρά. Όμως στο τέλος της ανθρώπινης αλυσίδας, η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά. Η πρώτη μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη, Casus Belli συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους στο 67ο Φεστιβάλ Βενετίας, πήρε έξι βραβεία στο Φεστιβάλ Δράμας 2011 και το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

«Fatherly Love» του Κωνσταντίνου Πιλάβιου. Μια γυναίκα ετοιμάζεται για το γάμο του γιου της στο Λονδίνο. Η υγεία του πατέρα της όμως αλλάζει και καλείται να πάρει μια αδύνατη απόφαση.

«Magic Hands» της Ανθής Αποστόλου και του Γιώργου Γκόρτσου. H μικρή Χλόη, ανοίγει «την πύλη» που οδηγεί στο μαγικό της κόσμο…

«Think Positive» του Γαβριήλ Ψαλτάκη. Μια μικρού μήκους κωμωδία, η οποία έχει σαν θέμα έναν νέο άντρα που έχει πάθει κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

«Lost Toys» του Σεραφείμ Ντούσια. Ένας μίμος που δίνει χαρά σε μικρά παιδιά και μεγάλους, έρχεται αντιμέτωπος με τη μοναξιά μέσα στα στενά όρια μιας μεγαλούπολης. Τι μπορεί να κρύβει κάτω από τη μάσκα του;

«Blue Color Blue» του Κωνσταντίνου Μπούρδου από την ομάδα déμodé. Το χρώμα της θάλασσας και τ’ ουρανού, το μπλε, είναι μια σταθερά στις ζωές μας. Σαν συλλογικό χρώμα του πνεύματος, μας ηρεμεί και προκαλεί στο σώμα την παραγωγή χαλαρωτικών ουσιών  

«Dead on Time» (To είδες προ εβδομάδων στο MOVE IT, δες το ξανά Ε Δ Ω) του Αντρέα Λαμπρόπουλου και του Κώστα Σκύφτα. Μία νέα κοπέλα προσπαθεί να αποδράσει από τα χέρια κακοποιών που απειλούν να την εκτελέσουν, αλλά ανακαλύπτει ότι ο θάνατος είναι το μικρότερο από τα προβλήματά της.

«Under Stress» του Πάρη Πατσουρίδη. Μία ταινία για την αδιάκοπη προσπάθεια του σύγχρονου ανθρώπου να αποδείξει το αυτονόητο σε ένα όλο και πιο ανήθικο εργασιακό περιβάλλον.

«Πιάννο» του Γιώργου Ευθυμίου. Την ώρα που μια επαγγελματίας πιανίστα παραδίδει μια συναυλία σ’ ένα θέατρο μουσικής, ένας νεαρός, υποκύπτοντας στο ερωτικό κάλεσμα της μουσικής, διαρρηγνύει το σπίτι της και ανακαλύπτει μελωδίες και ήχους, μακριά από ακαδημαϊκούς κανόνες και συμβάσεις.

Δες εδώ, το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 4ου ARTogether Festival.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos