ΣΕΙΡΕΣ

Ο Μάρτιν Σκορσέζε μεταφέρει το πάθος του στην μικρή οθόνη

Δημοσίευση: 14 Φεβ. 2018, 14:45
Συντάκτης:

Ο Martin Scorsese δεν επαναπαύεται: μετά το περιβόητο «The Irishman» για λογαριασμό του Netflix, συμφώνησε να επιστρέψει στην μικρή οθόνη για ένα μακροχρόνιο project. Σύμφωνα με τον Guardian, ο Scorsese  θα συνεργαστεί με τον σεναριογράφο Michael Hirst –τον δημιουργό των σειρών Vikings και Tudors, και σεναριογράφο των ταινιών Elizabeth και Elizabeth: The Golden Age με την Cate Blanchett- για μία νέα τηλεοπτική σειρά που θα αφορά την ρωμαϊκή αυτοκρατορία και θα ονομάζεται «The Caesars».

Η νέα σειρά «μιλάει για την ιστορία των πρώτων ηγετών της Ρώμης, ξεκινώντας με την άνοδο στην εξουσία του Ιούλιου Καίσαρα». Ο πιλότος της σειράς έχει ήδη γραφτεί. Σύμφωνα με τον Guardian «το πλάνο είναι να δημιουργηθεί ένα τηλεοπτικό δράμα πολλών σεζόν».

Ο σεναριογράφος είπε ότι θα εστιάσει σε έναν νεότερο Ιούλιο Καίσαρα από αυτόν που βλέπουμε συνήθως σε ταινίες. «Στις ταινίες βλέπουμε έναν μεσήλικα, να αντιμετωπίζει τις πολιτικές δυσκολίες», λέει ο Hirst, «αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να τον δούμε νεότερο. Οι καίσαρες ανέβαιναν μικροί στην εξουσία, και ποτέ δεν τους βλέπουμε έτσι». Και πρόσθεσε ότι «είναι εκπληκτικό το πώς ένα μικρό βασίλειο μετατράπηκε σε παγκόσμια δύναμη. Δεν θα μπορούσε να γίνει από κουρασμένους, παλιούς πολιτικούς και πολεμιστές».

Ο Hirst ανέφερε ότι ο Scorsese είναι παθιασμένος με τους Ρωμαίους και χρόνια ήθελε να κάνει κάτι για εκείνους. Αγαπάει πολύ αυτήν την περίοδο και ξέρει πολλά για αυτήν. Πήρε τηλέφωνο τον Justin Pollard, τον ιστορικό σύμβουλο για τη σειρά, και μιλούσαν, εν μέρει στα λατινικά, για τις πηγές για τη ρωμαϊκή ιστορία και ποίηση».

Η σειρά «The Caesars» θα έχει μία πιο ελεύθερη προσέγγιση στα ιστορικά γεγονότα. «Όπως και στα δράματα του Σαίξπηρ, ξεκινάνε από ιστορικά γεγονότα για να δώσει τη θέση του μετά στην εξέλιξη του δράματος. Άλλωστε αν εσύ και εγώ δούμε το ίδιο γεγονός, θα το μεταφέρουμε διαφορετικά. Δεν υπάρχει καθαρή ιστορία» επισήμανε ο σεναριογράφος για τη σειρά. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το καστ της σειράς αλλά όπως είπε στον Guardian «Το πλεονέκτημα του να δουλεύεις με τον Scorsese είναι ότι οι ηθοποιοί θέλουν να δουλέψουν μαζί του. Θα διαλέξουμε αρκετούς νέους ηθοποιούς».

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά στην Ιταλία και αναζητείται το κανάλι που θα στεγάσει το πρότζεκτ.

Update 15/4/18: Ο 75χρονος Αμερικανός δημιουργός θα σκηνοθετήσει επίσης ειδική εκπομπή στο Netflix σχετικά με την αγαπημένη καναδική εκπομπή SCTV. Το εγχείρημα θα επανενώσει πολλούς από τους αστέρες της εκπομπής που προβαλλόταν από το 1976 μέχρι το 1984. Πρώην συνάδελφοι στο πλατό του SCTV, όπως ο Μάρτιν Σορτ, ο Γιουτζίν Λεβί, η Κάθριν Ο' Χάρα, ο Ντέιβ Τόμας, ο Τσό Φλάχερτι και η Άντρεα Μάρτιν θα βρεθούν ξανά μαζί.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos