Θα είναι η "Τριλογία του κόσμου" το νέο μεγάλο τηλεοπτικό hit;

Δημοσίευση: 12 Μαρτίου 2018, 05:07
Συντάκτης:

Το BBC μόλις ανακοίνωσε ποια θα πρωταγωνιστήσει στον ρόλο της Lyra, στη μεταφορά στην μικρή οθόνη της τριλογίας του Philip Pullman, His Dark Materials, και το όνομα αυτής Dafne Keen. Την Keen τη γνωρίζουμε από το Logan, στο οποίο έκανε τη μεγάλη εμφάνισή της, και εκτός από το δικό της όνομα, φήμες μιλούν και για το ότι μπορεί και ο Lin-Manuel Miranda να προστεθεί στο καστ. Το σίγουρο, βέβαια, είναι πως ο Tom Hooper (The King’s Speech) έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία. Άλλος ένας δημιουργός που δελεάζεται από τα τηλεοπτικά θέλγητρα.

<a href="/nea/o-tzeims-makavoi-pianei-kamera/68958">Ο Τζέιμς ΜακΑβόι πιάνει κάμερα</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Τζέιμς ΜακΑβόι πιάνει κάμερα

Πάνε περίπου τρία χρόνια από όταν ανακοινώθηκε η μεταφορά της τριλογίας, αλλά από το 2015 ούτε φωνή ούτε ακρόαση το οποιοδήποτε νέο στοιχείο για την πορεία του εγχειρήματος. Το 2007 ήταν η χρονιά που επιχειρήθηκε η μεταφορά για πρώτη φορά της τριλογίας στην οθόνη με την ταινία The Golden Compass, η οποία όμως αποδείχθηκε μία μεγάλη αποτυχία και γρήγορα λησμονήθηκε, κι ας απαρτιζόταν από ένα πολύ καλό καστ με ονόματα όπως Nicole Kidman, Daniel Craig και Eva Green. Η ιδέα ήταν το να δημιουργηθεί μία σειρά ταινιών που να μπορούν να συναγωνιστούν τον Χάρι Πότερ. Το σχέδιο βέβαια ναυάγησε.

Τώρα όμως δίνεται μία ακόμη ευκαιρία στα βιβλία, χάρη στον σκηνοθέτη Tom Ηooper. Το όνομα της Dafne Keen (η πιτσιρίκα από το Logan) είναι το μόνο που έχει ανακοινωθεί, καθώς οι φήμες για τον Miranda είναι ανεπιβεβαίωτες ακόμα. Σύμφωνα με το Entertainment Weekly, υπάρχει έντονη συζήτηση μαζί του και βρίσκεται πολύ κοντά στο να υπογράψει για την ταινία. Κάτι άλλο που έχει επιβεβαιωθεί είναι πως η μεταφορά θα γίνει σε 8 επεισόδια, που θα καλύπτουν τα τρία βασικά βιβλία της σειράς Η Τριλογίας του Κόσμου: Το Αστέρι του Βορρά, Ο Άρχοντας των Δύο Κόσμων και Το Κεχριμπαρένιο Τηλεσκόπιο. Τα βιβλία κυκλοφορούν στη χώρα μας από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Φήμες ξανά πιθανολογούν πως η οκταμερής σειρά θα κάνει πρεμιέρα στο BBC One στα τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020.

Update 26/2/19: Ο Τζέιμς ΜάκΑβοϊ ηγείται του καστ στον ρόλο του Λόρδου Άσριελ (που είχε υποδυθεί ο Ντάνιελ Κρεγκ στο αποτυχημένο κινηματογραφικό Golden Compass που είχε βασιστεί στην ίδια τριλογία), ενώ θα δούμε επίσης τους Λιν Μιράντα (Mary Poppins), Ρουθ Ουίλσον (The Affair, Luther), Ίαν Πεκ (Peaky Blinders), Ρούτα Γκεντμίντας (The strain). Πρώτο πειστικό teaser: 

Update 16/5/19: Κάτι καλό γίνεται εδώ. Νέο δυνατό τρέιλερ, με την σειρά να έχει ήδη ανανεωθεί για 2η σεζόν πριν καν ξεκινήσει να προβάλλεται: 

Update 18/7/19: Επίσημο τρέιλερ στο Φεστιβάλ Comic-Con, ο Τομ Χούπερ θα σκηνοθετήσει και τα 8 επεισόδια, πρεμιέρα προορίζεται για το φθινόπωρο, αναμένουμε ακριβή ημερομηνία

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos