"Ντάνιελ Ντέι Λιούις, κάνε άλλη μία ταινία!"

Δημοσίευση: 4 Ιουλίου 2018, 14:17
Συντάκτης:

Ο 90χρονος σκηνοθέτης και σεναριογράφος James Ivory, γνωστός για ταινίες του, όπως το «A Room with a View» ή το «The Remains of the Day», βλέπει την καριέρα του να γνωρίζει μία νέα άνθιση μετά το σενάριο που έγραψε για το «Call me by your Name» του Luca Guadagnino, βασισμένο στο βιβλίο του Andre Aciman, και για το οποίο κέρδισε για πρώτη φορά Όσκαρ σεναρίου. Μετά από αυτήν την επιτυχία ετοιμάζεται για δύο νέα πρότζεκτς, στο ένα εκ των οποίων θέλει για πρωταγωνιστή τον Daniel Day-Lewis, και είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για  να τον ξεβολέψει από την πρόωρη εκούσια συνταξιοδότησή του από το επάγγελμα.

Η μία ταινία για την οποία θα γράψει το σενάριο είναι το «The Judge’s Will», η νέα ταινία του Alexander Payne, βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα της Ruth Prawer Jhabvala, της επί χρόνια συνεργάτιδος του Ivory. Ετοιμάζει όμως και άλλη μία. «Σκεφτόμουν επίσης να μεταφέρω το μυθιστόρημα “Coral Glynn” του Peter Cameron, που τοποθετείται στην Αγγλία στα 50s, το οποίο θα ήθελα να το σκηνοθετήσω» δήλωσε ο Ivory στο Film Comment. «Υπάρχει ένας έξυπνος ντετέκτιβ στην ιστορία, ο οποίος θα ταίριαζε στον Daniel Day-Lewis, ενώ υπάρχουν ρόλοι που θα ταίριαζαν στην Helena Bonham Carter, στον Julian Sands και στον Rupert Graves, όλοι τους γύρω στα 50 πλέον».

«Ο Daniel είχε αποσυρθεί και παλιότερα, αλλά επέστρεψε για να παίξει τον Abraham Lincoln. Ίσως να θέλει να παίξει τον ντετέκτιβ και να ξανασυνεργαστεί με τους παλιούς του φίλους», πρόσθεσε ο αισιόδοξος όπως φαίνεται σκηνοθέτης. Να θυμίσουμε ότι όλοι αυτοί οι ηθοποιοί που θα ήθελε να παίξουν στην νέα του ταινία, είχαν παίξει μαζί σε μία παλιότερη ταινία του, το «A Room with a View», οπότε αν γίνει πραγματικότητα θα είναι ένα κινηματογραφικό reunion. Ωστόσο, ο βραβευμένος με τρία Όσκαρ ηθοποιός έχει δηλώσει ότι ο ρόλος του σχεδιαστή μόδας στο «Phantom Thread» είναι ο τελευταίος. Να δούμε αν ο παλιός γνώριμος του ηθοποιού θα μπορέσει να τον πείσει να επιστρέψει για έναν ακόμα ρόλο ή αν πράγματι είναι μία οριστική απόφαση για εκείνον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
38143
Tanweer
28151
Tanweer
18587
Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos