ΣΕΙΡΕΣ

"Narcos Mexico": Αξίζει!

Δημοσίευση: 9 Ιαν. 2019, 14:42
Συντάκτης:

Σύνοψη: Με καταγωγή από τη Σιναλόα, ο Felix Gallardo (Diego Luna) μαζί με τους φίλους του Rafa και Don Neto, κατευθύνονται στη Γουαλαδαχάρα του 1980 για μία επιχειρηματική πρόταση: να δημιουργηθεί η πρώτη Ένωση ναρκέμπορων, οι οποίοι κατά βάση θα ηγούνται από τον Felix. Με άλλα λόγια, το “Narcos: Mexico” πρόκειται για τη δημιουργία του πρώτου καρτέλ. Αντίστοιχα, ένας DEA πράκτορας, ο “Kiki” Camarena (Michael Pena), μετακομίζει μαζί με την γυναίκα και τον γιό τους στην Γουαδαλαχάρα για να ερευνήσει την διακίνηση ναρκωτικών και μαζί με τρεις συναδέλφους του αντιμετωπίζουν «λαδωμένους» αστυνομικούς, «βρώμικους» πολιτικούς και γενικά ένα διεφθαρμένο κράτος, το οποίο αντί να αποτρέπει, αντιθέτως ανοίγει το δρόμο για το εμπόριο ναρκωτικών. Ο Felix και ο Kiki μάχονται ο καθένας για τα δικά του ιδανικά και ιδεώδη, με τον πρώτο να προσπαθεί να προστατέψει την αυτοκρατορία του και τον δεύτερο να αποζητά την αλήθεια και τη δικαιοσύνη.

<a href="/nea/most-hated-man-internet-dystyhos-epikairo/66857">&quot;The most hated man on the internet&quot;: Δυστυχώς επίκαιρο...</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"The most hated man on the internet": Δυστυχώς επίκαιρο...

Άποψη: Το “Narcos: Mexico” είναι η καινούργια stand-alone σειρά του Netflix, οπότε ακόμα και αν δεν έχετε δει τα προηγούμενα “Narcos” σας διαβεβαιώνουμε πως δεν έχει σημασία. Με νέο καστ, νέα υπόθεση, νέο εμπόρευμα και φυσικά νέα τοποθεσία από τα προηγούμενα, το κεφάλαιο του Μεξικού είναι εξαιρετικό από όλες τις απόψεις. Ας αρχίσουμε από την γνωστή ιστορία: ο νέος και ωραίος άνδρας που έχει βλέψεις να πλουτίσει μέσω του εμπορίου ναρκωτικών, πράγματι τα καταφέρνει μέχρι να υπονομεύσει ο ίδιος τον εαυτό του λόγω υπερβολικού φθόνου. Το συγκεκριμένο καλούπι γεμίζει ο Diego Luna ως ο μέγας drug-lord Felix, ο οποίος τυφλώθηκε από τον πλούτο και την φήμη, πράγμα που τον οδήγησε σε ορισμένες μοιραίες επιλογές. Ο Luna παραδίδει την καλύτερή του ερμηνεία μέχρι στιγμής, και μπορεί να αποδείξει πραγματικό βάθος και συναίσθημα είτε εμφανίζεται ως ο αμείλικτος “El Padrino,” είτε ως υπάκουος μαθητής στον μέντορά του, είτε ως σύζυγος γεμάτος αγάπη.

Πλάι του βρίσκουμε δύο πολύ δυνατές ερμηνείες: από τον Tenoch Huerta (Rafa) που καταφέρνει να παρουσιάσει τον χαρακτήρα του ως μία καρικατούρα της εποχής και του επαγγέλματος και η εξέλιξή του από έναν ευκολόπιστο νεαρό σε έναν φονιά είναι από τις πιο απτές. Επίσης από τον Joaquin Cosio (Don Neto) ως βαρύ-και-ασήκωτο old-school drug-lord που παραδίδει μαθήματα του πώς να είσαι κουλ. Ο Michael Pena (ο οποίος αξίζει να σημειώσουμε πως έχει συμμετάσχει σε τρείς ταινίες που έχουν προταθεί για Όσκαρ: Million Dollar Baby, Crash, Babel), επιτέλους «κατοικεί» έναν ουσιαστικό ρόλο, στον οποίο ευδίακριτα παρατηρούμε όλα τα στοιχεία που τον απαρτίζουν. Ο Kiki είναι ένας χαρακτήρας που δεν σταματά ποτέ να μάχεται για το ηθικά σωστό, αγωνιά για να αποδωθεί δικαιοσύνη και εξοργίζεται όταν συνέχεια του βάζει η ίδια κυβέρνηση εμπόδια. Ο Kiki και ο Felix είναι οι δύο αντίθετοι πόλοι της σειράς, και ο Pena με τον Luna δίνουν εξίσου καλές ερμηνείες έτσι ώστε να ζωντανεύουν το κάθε πλάνο, και όλα αυτά χωρίς να μοιράζονται πολύ χρόνο μαζί στην κάμερα. Σε όλα αυτά συμβάλει και η εξαιρετική σκηνογραφία και τα κουστούμια που αιχμαλωτίζουν τον αέρα της υπερβολής, αλλά και η επιλογή εξωτερικών τοποθεσιών με τα καταπράσινα τοπία και την υπέροχη θάλασσα. Θετικό είναι και το γεγονός πως η σειρά δεν περιαυτολογεί. Τα δέκα επεισόδια είναι ξεκάθαρα οριοθετημένα, καθώς πρέπει να καλύψουν πολύ έδαφος σε ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο. Πράγματι, η σειρά το καταφέρνει αυτό και κάθε επεισόδιο είναι γεμάτο με δράση και αγωνία και η μετάβαση από το ένα στο άλλο, όπως και η εξέλιξη της ιστορίας, δεν έχουν κανένα απολύτως ψεγάδι.

Μπορούμε να σας απαριθμήσουμε πολλούς ακόμα λόγους για να δείτε το “Narcos: Mexico,” αλλά θα πρέπει να μας πιστέψετε όταν σας λέμε πως το συγκεκριμένο spin-off κεφάλαιο αξίζει τον χρόνο και την προσοχή σας! Όπως λέει και ο αφηγητής της σειράς: η ιστορία δεν έχει καλό τέλος, και για να είμαστε πιο ακριβείς, δεν έχει τέλος.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 9 Ιαν. 2019, 14:42
Ενημέρωση: 9 Ιαν. 2019, 14:45
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Night of the Kings

Night of the Kings

Θα το βρείτε: Cinobo

Σύνοψη: Ένας νεαρός άνδρας στέλνεται στη “La Maca”, μια φυλακή χτισμένη μέσα στο δάσος...
1 ημέρα