ΣΕΙΡΕΣ

"Making it" season 1: Ένα ξεχωριστό talent show

Δημοσίευση: 26 Φεβ. 2019, 15:19
Συντάκτης:

Η Amy Poehler και ο Nick Offerman παρουσιάζουν ένα talent show όπου οχτώ διαγωνιζόμενοι μάχονται για τον τίτλο του Master Maker, δηλαδή του πιο ικανού μάστορα.

Απλοϊκά θα μπορούσε κανείς να πει πως το Making It είναι ένα The Great British Bake Off που όμως οι διαγωνιζόμενοι αντί να προσπαθούν αν ψήσουν το τέλειο cake ή τα πιο αφράτα μπισκότα διαγωνίζονται για την πιο ευρηματική κατασκευή. Στο Making It οχτώ διαγωνιζόμενοι αντιμετωπίζουν δυο δοκιμασίες σε κάθε επεισόδιο, την Faster Craft όπου καλούνται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να ολοκληρώσουν ένα μικρό project, όπως η δημιουργία μιας αποκριάτικης στολής και το Master Craft όπου καλούνται να υλοποιήσουν project μεγαλύτερης κλίμακας. Στο τέλος κάθε επεισοδίου ένας παίκτης αποχωρεί ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν να διεκδικούν τον τίτλο του Master Maker και το χρηματικό έπαθλο των 100,000 δολαρίων. Μια τέτοια ωστόσο περιγραφή αφήνει απ’ έξω όλους τους λόγους που κάνουν το show διασκεδαστικό.

Τόσο σε δομή όσο και σε παρουσίαση το Making It δεν αποτελεί κάτι καινούργιο για τα δεδομένα των talent show, ωστόσο τα επιμέρους στοιχεία του είναι αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει. Ένα από αυτά είναι το πνεύμα το οποίο καταφέρνει να δημιουργήσει, η αίσθηση πως ο καθένας θα μπορούσε αν ήθελε να δημιουργήσει παρόμοια project. Αυτό φυσικά βρίσκεται αρκετά μακριά από την αλήθεια καθώς οι διαγωνιζόμενοι έχουν μάλλον πολύ περισσότερες γνώσεις από τον μέσο θεατή, ωστόσο αυτό το hype κάνει τη θέαση του show αρκετά διασκεδαστική. Αρκετά σημαντική, πιθανότατα λόγο του πόσο σπάνια είναι, είναι η ευπρέπεια που διέπει τον διαγωνισμό και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν ο ένας διαγωνιζόμενος τον άλλο. Το show δεν βασίζεται σε ίντριγκες και σε καβγάδες αλλά αντίθετα έχει σαν στόχο του να αναδείξει την φαντασία και το ταλέντο των παιχτών του.

Βασικότερος όμως λόγος της επιτυχίας του show είναι η εξαιρετική χημεία μεταξύ των Poehler και Offerman οι οποίοι παραμένουν απολαυστικοί και αστείοι ακόμα και σε ρόλο παρουσιαστών. Από λογοπαίγνια και αστεία μέχρι το ειλικρινές ενδιαφέρον τους για την έμπνευση και τη σκέψη πίσω από το κάθε πόνημα των παιχτών, οι δύο παρουσιαστές δημιουργούν ένα ζεστό και ευχάριστο κλίμα. Είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενε και θα ήθελε κανείς από τους δύο ηθοποιούς και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό.

Το Making it θα μπορούσε κανείς να πει είναι ένα συνονθύλευμα από show που έχουμε δει στο παρελθόν, παρ’ όλα αυτά καταφέρνει να είναι κάτι μοναδικό και καινούργιο. Όσο καλοί όμως και να είναι οι Poehler και Offerman ως παρουσιαστές, εμείς δεν παύουμε να ανυπομονούμε να τους δούμε στους επόμενους ρόλους τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos