Η ζωή του J. R. R. Tolkien στο σινεμά

Δημοσίευση: 28 Ιουλίου 2017, 19:39
Συντάκτης:

O Nicholas Hoult βρίσκεται σε συζητήσεις για να πρωταγωνιστήσει στο ‘Tolkien’ υποδύοντας τον καταξιωμένο συγγραφέα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Πηγές αναφέρουν πως οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε ένα πρώτο στάδιο, αλλά ο Hoult είναι η πρώτη επιλογή για το ρόλο του συγγραφέα. Στα ηνία της σκηνοθεσίας θα βρίσκεται ο Φινλανδός σκηνοθέτης Dome Karukoski, βραβευμένος φέτος στο Sundance gia to "Τομ οφ Φινλανδ".
Το σενάριο, πάλι, θα το υπογράφει ο David Gleeson και ο Stephen Beresford και θα εστιάζει στον συγγραφέα, καθώς ανακαλύπτει τη φιλία, τον έρωτα και την καλλιτεχνική έμπνευση ανάμεσα σε μία παρέα συμμαθητών πριν το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου το 1914. Ο Τόλκιν υπηρέτησε στις Βρετανικές ένοπλες δυνάμεις από το 1916 ως το 1920, στη συνέχεια έγραψε τα δύο του μυθιστορήματα καθώς εργαζόταν στο Κολλέγιο Pembroke και πέθανε το 1973. 


Οι Fox Searchlight και Chernin Entertainment που έχουν αναλάβει την ταινία, βρίσκονται στην ανάπτυξη αυτού του πρότζεκτ ήδη από το 2013. Τα βιβλία του Τόλκιν αποτέλεσαν τη βάση για τις ταινίες ‘Άρχοντας των Δαχτυλιδιών’ και ‘Χόμπιτ’. Το μυθιστόρημα ‘Χόμπιτ’ πρωτοδημοσιεύθηκε το 1937 και εν συνεχεία ο Τόλκιν έγραψε τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ανάμεσα στο 1937 και το 1949, καθώς η αρχική ιδέα ήταν να είναι σίκουελ. Όμως η ιστορία κατέληξε να είναι πολύ μεγάλη κι εν τέλει προέκυψε α είναι ένα από τα best seller μυθιστορήματα όλων των εποχών με περισσότερες από 150 εκατομμύρια πωλήσεις.  
Ο Hoult έχει μπόλικους ρόλους πέρα του Τόλκιν, όμως. Θα βρεθεί στο The Current War στον ρόλο του Νικολα Τέσλα, δίπλα στον Benedict Cumberbatch, που θα κάνει πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο. Επιπλέον θα επαναλάβει τον ρόλο του ως The Beast στο X-Men: Dark Phoenix του Simon Kinberg.

<a href="/nea/i-oikogeneia-toy-jrr-tolkien-apokiryxe-tin-tainia/60469">Η οικογένεια του J.R.R. Tolkien «αποκήρυξε» την ταινία</a>ΣΧΕΤΙΚΑΗ οικογένεια του J.R.R. Tolkien «αποκήρυξε» την ταινία

Update 20/1/19: Η Λίλι Κόλινς (To the bone, Mirror Mirror, Love Rosie) θα ερμηνεύσει την σύζυγο του συγγραφέα Edith Bratt, ενώ οι Colm Meaney, Anthony Boyle, Patrick Gibson, Craig Roberts, Laura Donnelly, Genevieve O’Reilly, και Derek Jacobi συμπληρώνουν το καστ. Αναμένεται στους κινηματογράφους στις 10 Μαϊου.

Update 12/2/19: Πρώτο τρέιλερ. Στο μυαλό τoυ δημιουργού που οραματίστηκε και γέννησε την Μέση Γη:

Update 7/3/19: Επίσημο πλήρες τρέιλερ:

 

Πρώτη δημοσίευση: 28 Ιουλίου 2017, 19:39
Ενημέρωση: 7 Μαρτίου 2019, 19:30
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos