Η σειρά των Κοέν που έγινε ταινία!

Δημοσίευση: 26 Ιουλίου 2018, 15:40
Συντάκτης:

Από το Netflix το περιμέναμε, από αλλού (βλέπε Φεστιβάλ Βενετίας) θα μας έρθει! Ο λόγος για το τελευταίο project των αδερφών Κοέν, με τίτλο «The Ballad of Buster Scruggs», το οποίο από σειρά ανθολογίας έξι επεισοδίων μετατράπηκε σε κανονική ταινία, η οποία μάλιστα θα διεκδικήσει τον Χρυσό Λέοντα στη φετινή Μόστρα!

 Το project αυτό είχε ανακοινωθεί πέρυσι από το Netflix και το μόνο που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα είναι ότι θα αποτελούνταν από 6 ιστορίες που λαμβάνουν χώρα στην Άγρια Δύση.  Όμως, φαίνεται ότι η αγάπη τους για τις ταινίες ανθολογίας τους έκανε να αλλάξουν γνώμη και να μας δώσουν τελικά μια νέα ταινία, διάρκειας 132 λεπτών.

«Αγαπούσαμε ανέκαθεν τις ταινίες ανθολογίας, ειδικά τα ιταλικά φιλμ της δεκαετίας του ’60, που αντιπαρέβαλαν τη δουλειά διαφορετικών σκηνοθετών γύρω από ένα κοινό θέμα. Έχοντας ήδη γράψει μια ανθολογία Western ιστοριών, προσπαθήσαμε να κάνουμε κι εμείς το ίδιο, με την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε με τους καλύτερους εν ενεργεία σκηνοθέτες. Η χαρά μας ήταν μεγάλη όταν και οι δύο δέχτηκαν να συμμετέχουν» ήταν η άκρως «κοενική» δήλωση του Τζόελ Κοέν.

Σύμφωνα με τη σελίδα του στη Wikipedia, τα 6 μέρη του «The Ballad of Buster Scruggs» έχουν ως εξής:

«The Ballad of Buster Scruggs» — Η ιστορία του Buster Scruggs (Tim Blake Nelson) ενός καουμπόη που τραγουδάει!

«Near Algodones»: ένα περιπλανώμενος του οποίου η ανικανότητα να πετύχει το οτιδήποτε καταστρέφει τις απόπειρες ληστείας που επιχειρεί, αλλά και την προσπάθειά του να γίνει γελαδάρης. Στο cast συναντάμε τους James Franco, Ralph Ineson και Stephen Root.

«Meal Ticket»: η ιστορία ενός ηθοποιού και διευθυντή περιπλανώμενου θιάσου.

«All Gold Canyon»: Ένας χρυσοθήρας (στον ρόλο πιθανότατα θα δούμε τον Tom – motherfucking – Waits) ανακαλύπτει μια φλέβα χρυσού, αλλά και έναν καταπατητή.

«The Gal Who Got Rattld»: ένα τρίγωνο ανάμεσα σε δύο άντρες και μια γυναίκα σε ένα τρένο στο λεγόμενο Oregon Trail, με τους Zoe Kazan και Jackamoe Buzzell.

«The Mortal Remains»: πέντε πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους επιβάτες μιας άμαξας κατευθύνονται προς έναν άγνωστο προορισμό. Στο καστ οι Tyne Daly και Saul Rubinek.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που οι Αφοί Κοέν επισκέπτονται κινηματογραφικά την Άγρια Δύση, καθώς έχουν προηγηθεί τα οσκαρικά «Αληθινό Θράσος» και «Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους». Με τη συμμετοχή της ταινίας στο Φεστιβάλ Βενετίας, αυξάνονται και οι πιθανότητες να δούμε το «The Ballad of Buster Scruggs» στις λίστες με τις υποψηφιότητες για τα επόμενα χρυσά αγάλματα. Μένει να δούμε όμως πρώτα αν έκαναν πάλι το θαύμα τους, ειδικά μετά το σχετικά απογοητευτικό «Hail, Caesar!» του 2016.

Update 12/9/18: Πρώτο επίσημο τρέιλερ με τον Τζέιμς Φράνκο σε πρώτο πλάνο! Θυμηθείτε εδώ την μίνι συνέντευξη των αδερφών Κοέν από την Βενετία

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos