Η... πτώση των Beattles

Δημοσίευση: 14 Ιαν. 2011, 22:32

Biopic at its best

Εντός και εκτός Χόλιγουντ, το biopic φαίνεται να ανθίζει. Ένα biopic που αξίζει να περιμένει κανείς ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ο Liam Gallagher, ο frontman των πάλαι ποτέ Oasis, ο οποίος αποφάσισε να διασκευάσει για τη μεγάλη οθόνη το βιβλίο που έγραψε τον χειμώνα του 1971 ο Richard DiLello με τίτλο “The longest cocktail party: Αn insider’s diary of The Beatles, their million-dollar Apple empire and its wild rise and fall”.

Όταν διαλύθηκαν οι Oasis το 2009, προς μεγάλη ανακούφιση του μεγαλύτερου του αδερφού, Noel, ο Liam ίδρυσε μια εταιρία παραγωγής ταινιών, την “In 1 Productions”, με την οποία έχει επίσης στα σκαριά ένα μουσικό ντοκιμαντέρ για την δική του πορεία με τους Oasis. Το βιβλίο του DiLello έγινε ένα από τα αγαπημένα των αδερφών Gallagher. Ο Noel το θεωρεί απίστευτα ευφυές. Ίσως γιατί, ο DiLello είχε δει με τα μάτια του την πτώση αλλά και την οριστική διάλυση των Beatles, την εποχή που έκανε τις δημόσιες σχέσεις για την δισκογραφική των Beatles, την Apples Records, από το 1968 μέχρι το 1970.

Για την παραγωγή της ταινίας ο Gallagher θα συνεργαστεί με τον Andrew Eaton της εταιρείας Revolution Films, ο οποίος ήταν και παραγωγός της ταινίας του Γουίντερμποτομ, “ 24 Hour Party People”. Το soundtrack της ταινίας θα υπογράφουν αποκλειστικά οι Beady Eye, το καινούριο συγκρότημα του Liam. Μια ακόμη αναμνηστική ταινία που θα προστεθεί στην πλούσια φιλμογραφία για τους Beatles, από τον Ιούλιο του 1964, που έκανε πρεμιέρα το πρώτο τους φιλμ "A Hard Day's Night".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos