Η Αμερικανική Ακαδημία ανακοίνωσε νέα κατηγορία Όσκαρ

Η αμερικανική ακαδημία κινηματογράφου πρόκειται να κάνει τρείς αλλαγές στα βραβεία Όσκαρ, εκ των οποίων η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η προσθήκη μίας νέας κατηγορίας, του βραβείου καλύτερης δημοφιλούς ταινίας.

Οι αντιδράσεις, πολλές:

«Ο πρόεδρος της Ακαδημίας John Bailey και ο CEO Dawn Hudson με αυτόν τον τρόπο μειώνουν την σημασία των βραβείων, γιατί “προσπαθούν να συμμορφωθούν στους νέους κανόνες”, αφού πλέον μικρές, ανεξάρτητες παραγωγές κερδίζουν συχνότερα το βραβείο καλύτερης ταινίας, ταινίες που αρκετά μέλη είτε διστάζουν να δουν, είτε δεν έχουν δει καθόλου. Η νέα αυτή κατηγορία θυμίζει περισσότερο τα βραβεία Nickelodeon ή τα People’s Choice Awards, και λιγότερο τα Όσκαρ.

Αυτό σημαίνει ότι ταινίες όπως το «Mission Impossible: Fallout» ή ο «Black Panther» δεν έχουν ελπίδες για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας? Στην ουσία κάτι τέτοιο φαίνεται. Πάντως, ο «Black Panther» συγκέντρωσε 700 εκατομμύρια δολάρια στην Αμερική και είχε ακουστεί ότι ίσως υπήρχε χώρος και για αυτήν την ταινία στα επόμενα Όσκαρ. Άραγε να είναι σύμπτωση η δημιουργία αυτής της κατηγορίας, όταν στην ουσία παραμερίζουν την ταινία σε μια κατηγορία «popcorn», απομακρύνοντάς την από τις βασικές κατηγορίες;

Στην πραγματικότητα η Ακαδημία λέει ότι «καμία υπερηρωική ταινία, ιδίως ο “Black Panther”, δεν θα βρεθεί κοντά στις βασικές κατηγορίες. Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί», και όλο αυτό την ώρα που υπήρχε έντονη καμπάνια να βρεθεί η ταινία στο Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Και πολλές άλλες ακόμη αντιδράσεις…

Η Ακαδημία επίσης ανακοίνωσε ότι: 1. Θα μεταφερθεί η τελετή για τις 9 Φεβρουαρίου, δύο εβδομάδες νωρίτερα, κάνοντας πιο σύντομη την περίοδο ψηφοφορίας και 2. Ορισμένες από τις τεχνικές κατηγορίες θα απονέμονται εκτός αέρα, ώστε να μειωθεί η διάρκεια της τελετής απονομής. Αν τυχόν σας ενδιέφερε να μάθετε τον νικητή της μίξης ήχου, μάλλον είστε άτυχος. Όλα αυτά σχετίζονται και με τα συνεχώς πτωτικά νούμερα τηλεθέασης της βραδιάς της απονομής, οπότε προσπαθούν να βρουν τρόπους ανανέωσης. Θα αποδειχθεί στην πράξη αν είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

ΣΧΟΛΙΑ

Δημοσίευση: 9 Aug 2018, 11:02
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μετά την επιτυχία της πρώτης φοράς του Sleepless movie...
2 ώρες
Ο Steven Soderbergh, ένας σκηνοθέτης που θα μπορούσε να...
3 ώρες
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Μας πήρε ώρες η καταμέτρηση, αλλά άξιζε τον κόπο. Βλέπετε,...
7 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
35700
Spentzos
17700
Village
16200
Feelgood
13835
Feelgood
8575