Η Αμερικανική Ακαδημία ανακοίνωσε νέα κατηγορία Όσκαρ

Δημοσίευση: 9 Aug 2018, 11:02
Συντάκτης:

Η αμερικανική ακαδημία κινηματογράφου πρόκειται να κάνει τρείς αλλαγές στα βραβεία Όσκαρ, εκ των οποίων η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η προσθήκη μίας νέας κατηγορίας, του βραβείου καλύτερης δημοφιλούς ταινίας.

Οι αντιδράσεις, πολλές:

«Ο πρόεδρος της Ακαδημίας John Bailey και ο CEO Dawn Hudson με αυτόν τον τρόπο μειώνουν την σημασία των βραβείων, γιατί “προσπαθούν να συμμορφωθούν στους νέους κανόνες”, αφού πλέον μικρές, ανεξάρτητες παραγωγές κερδίζουν συχνότερα το βραβείο καλύτερης ταινίας, ταινίες που αρκετά μέλη είτε διστάζουν να δουν, είτε δεν έχουν δει καθόλου. Η νέα αυτή κατηγορία θυμίζει περισσότερο τα βραβεία Nickelodeon ή τα People’s Choice Awards, και λιγότερο τα Όσκαρ.

Αυτό σημαίνει ότι ταινίες όπως το «Mission Impossible: Fallout» ή ο «Black Panther» δεν έχουν ελπίδες για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας? Στην ουσία κάτι τέτοιο φαίνεται. Πάντως, ο «Black Panther» συγκέντρωσε 700 εκατομμύρια δολάρια στην Αμερική και είχε ακουστεί ότι ίσως υπήρχε χώρος και για αυτήν την ταινία στα επόμενα Όσκαρ. Άραγε να είναι σύμπτωση η δημιουργία αυτής της κατηγορίας, όταν στην ουσία παραμερίζουν την ταινία σε μια κατηγορία «popcorn», απομακρύνοντάς την από τις βασικές κατηγορίες;

Στην πραγματικότητα η Ακαδημία λέει ότι «καμία υπερηρωική ταινία, ιδίως ο “Black Panther”, δεν θα βρεθεί κοντά στις βασικές κατηγορίες. Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί», και όλο αυτό την ώρα που υπήρχε έντονη καμπάνια να βρεθεί η ταινία στο Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Και πολλές άλλες ακόμη αντιδράσεις…

Η Ακαδημία επίσης ανακοίνωσε ότι: 1. Θα μεταφερθεί η τελετή για τις 9 Φεβρουαρίου, δύο εβδομάδες νωρίτερα, κάνοντας πιο σύντομη την περίοδο ψηφοφορίας και 2. Ορισμένες από τις τεχνικές κατηγορίες θα απονέμονται εκτός αέρα, ώστε να μειωθεί η διάρκεια της τελετής απονομής. Αν τυχόν σας ενδιέφερε να μάθετε τον νικητή της μίξης ήχου, μάλλον είστε άτυχος. Όλα αυτά σχετίζονται και με τα συνεχώς πτωτικά νούμερα τηλεθέασης της βραδιάς της απονομής, οπότε προσπαθούν να βρουν τρόπους ανανέωσης. Θα αποδειχθεί στην πράξη αν είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos