ΣΕΙΡΕΣ

"Haunted" season 1: Προσπεράστε το

Δημοσίευση: 6 Φεβ. 2019, 15:17
Συντάκτης:

Σύνοψη: Έξι άνθρωποι μαζί με τις οικογένειες τους μοιράζονται τις τρομακτικές μεταφυσικές εμπειρίες που είχαν από μικρή ηλικία και οι οποίες εξακολουθούν να τους στοιχειώνουν.

<a href="/news/paramythi-i-frikti-apokalypsi-o-kata-syrroi-dolofonos-toy-haunted/59213">Παραμύθι ή φρικτή αποκάλυψη ο κατά συρροή δολοφόνος του Haunted;</a>ΣΧΕΤΙΚΑΠαραμύθι ή φρικτή αποκάλυψη ο κατά συρροή δολοφόνος του Haunted;

Άποψη: Το Netflix μπορεί να χαίρεται για παραγωγές όπως “The Haunting of Hill House”, “The Chilling Adventures of Sabrina” και “The Mist” τα οποία προσφέρουν καλές δόσεις τρόμου όμως η αποτυχημένη προσπάθεια του “Haunted” να μας πείσει για αληθινά γεγονότα δεν μπορούμε να πούμε ότι έγινε εν αγνοία του. Στα έξι επεισόδια της σειράς, μαθαίνουμε τις ανατριχιαστικές ιστορίες των πρωταγωνιστών όπου συμμετέχουν από δαίμονες μέχρι εξωγήινοι ενώ παράλληλα συμβαίνει και αναπαράσταση από επαγγελματίες ηθοποιούς ώστε να μπούμε στο κλίμα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, το θέαμα είναι κάτι παραπάνω από προσποιητό και κακοφτιαγμένο, χωρίς τα απαραίτητα τεκμήρια για να υποστηρίξει έστω τον ισχυρισμό περί αληθινών γεγονότων και με τις παρατραβηγμένες ιστορίες να χωλαίνουν από παντού. Το υποτυπώδες “true life horror” τελικά δεν κέρδισε ούτε το ελάχιστο ποσοστό του κοινού και ήδη το Netflix έχει δεχθεί πολλά αρνητικά σχόλια που κάνουν λόγο περί κοροϊδίας.

Και ο μέγας δικαστής, δηλαδή το κοινό, έχει για ακόμα μία φορά δίκιο που αισθάνεται εξαπατημένο. Καλώς ή κακώς, το Netflix έχει ανεβάσει τον πήχη και σειρές όπως το “Haunted” δεν ανταποκρίνονται στα standards που το ίδιο έχει θέσει, με άμεση συνέπεια ο κόσμος να μη δικαιώνεται όταν παρακολουθεί μία παραγωγή που θα μπορούσε εν δυνάμει να συμμετέχει σε πρόγραμμα παρακμιακού καναλιού.

Ακόμα και η ελάχιστη σκέψη των παραγωγών να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα του υπερφυσικού, δηλαδή να συμπεριλάβουν από φαντάσματα και δαίμονες μέχρι domestic horror με δολοφόνους γονείς και εξωγήινους, ώστε να στοχεύσουν σε μεγαλύτερη μερίδα κοινού δεν μπόρεσε να ανατρέψει αυτό το κουβάρι κακής ηθοποιίας και φτωχής αναπαράστασης.

Το ευτυχές ωστόσο είναι ότι η χαμηλή αισθητική του “Haunted” είναι αναπόφευκτα διαδικασία επιλογής ανάμεσα σε πιο αξιόλογες σειρές ανάλογου είδους. Η επιλογή προφανώς και βαραίνει το κοινό το οποίο θα πρέπει αν μη τι άλλο να την προσπεράσει γιατί εδώ δεν γίνεται λόγος για αδιάφορη σειρά αλλά για μία κάκιστη παραγωγή.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos