H Rebecca Hall σκηνοθετεί

Δημοσίευση: 8 Aug 2018, 12:26
Συντάκτης:

Η Rebecca Hall ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, με πρωταγωνίστριες τις Tessa Thompson (Creed, Thor Ragnarok, Westworld) και Ruth Negga (Preacher, Loving).

Η ταινία της 36χρονης πρωταγωνίστριας στα “Vicky Christina Barcelona” και “Christine”, στην οποία θα επιμεληθεί και το σενάριο αλλά και τη σκηνοθεσία, θα βασίζεται στο βιβλίο της Nella Larsen “Passing,” το οποίο δημοσιεύθηκε το 1929. Η υποθέση ακολουθεί το reunion δύο γυναικών που ήταν φίλες από παιδιά, των Clare Kendry (Negga) και Irene Redfield (Thompson). Οι δυό τους θα αναπτύξουν μία ανθυγιεινή σχέση όπου η μία θα δείχνει όλο και πιο έντονο ενδιαφέρον στη ζωή της άλλης. Το κλειδί της υπόθεσης βρίσκεται στον τίτλο, καθώς το “Passing” κάνει νύξη σε αυτό που οι ειδικοί ορίζουν ως “racial passing,” το οποίο αφορά τον άνθρωπο που ανήκει σε ένα συγκεκριμένο φυλετικό γκρούπ αλλά ταυτόχρονα γίνεται αποδεκτός και από ένα διαφορετικό. Case in point, η Kendry προσπαθεί να «περαστεί» για λευκή. Όπως δήλωσε η Hall σε συνέντευξή της, «το βιβλίο της Nella Larsen είναι εκπληκτικό καθώς αφορά όχι μόνο δύο γυναίκες που πρέπει να τα βγάλουν πέρα ως Αφροαμερικανίδες στην Αμερική του 1929, αλλά ταυτόχρονα αφορά και τις φυλετικές νόρμες, την αναπαράσταση της θηλυκότητας, τον δεσμό του γάμου, τις ευθύνες της μητρότητας, και τους τρόπους που όλα αυτά συνδέονται και συγκρούνται. Πρωτοδιάβασα το βιβλίο της όταν εγώ η ίδια προσπαθούσα να αντιμετωπίσω καλλιτεχνικά κάποια κομμάτια της δικής μου οικογενειακής ιστορίας και του μυστηρίου που περικύκλωνε τον πατέρα της μητέρας μου, ο οποίος ήταν μιγάς. Εν μέρει, αυτή η ταινία επρόκειτο για μία εξερεύνηση αυτής της ιστορίας».

Η Angela Robinson, συγγραφέας και σκηνοθέτης του “Professor Marston and the Wonder Women” (στο οποίο είχαν συνεργαστεί) δήλωσε για την Hall: «Είναι μία εξαιρετική καλλιτέχνις, με την οποία είχα την χαρά να συνεργαστώ. Όταν μου είπε για το Passing, το οποίο είχα αγαπήσει από την πρώτη στιγμή, την οικογενειακή της ιστορία αλλά και το πάθος της για να φέρει στην οθόνη την ιστορία της Larson, αμέσως προσφέρθηκα να συνεργαστώ μαζί της και να τη βοηθήσω να συνειδητοποιήσει το όραμά της». Η Robinson θα εκτελεί χρέη διεθυντή παραγωγής στην ταινία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scoop

Scoop

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι...
16 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos