H Bρετανία απαγορεύει τις σκηνές σεξουαλικής βίας σε ηλικίες κάτω των 15

Δημοσίευση: 17 Φεβ. 2019, 14:52
Συντάκτης:

Στην Μεγάλη Βρετανία κάνουν πολλές αλλαγές στο σινεμά προωθώντας ζητήματα ισότητας και ευαισθητοποίησης σε σημαντικά κοινωνικά φαινόμενα. Ήδη είχε ανακοινωθεί η πρόθεση να μην αναπαρίστανται οι κακοί χαρακτήρες ως άτομα με ουλές και εν γένει σωματικές δυσμορφίες, στιγματίζοντας έτσι τους ανθρώπους.

Τώρα το Βρετανικό Συμβούλιο για την Καταλληλότητα των Ταινιών (BBFC) ανακοίνωσε αλλαγές στην καταλληλότητα των ταινιών που έχουν σκηνές βιασμού και σεξουαλικής βίας. Σύμφωνα με τον Guardian, πλέον οι ταινίες με βιασμούς και σεξουαλική βία δεν θα είναι επιτρεπτές για θεατές κάτω των 15 χρονών. «Το feedback που είχαμε από τον κόσμο κατά την διάρκεια πρόσφατης συζήτησης είναι ότι θεωρούν πως δεν υπάρχει θέση για σεξουαλική βία σε ταινίες με καταλληλότητα 12Α (άνω των 12 ετών)», ανέφερε ο Craig Lapper, επικεφαλής στο BBFC. «Παρά το ότι είμαστε αυστηροί με ζητήματα σεξουαλικής βίας, υπάρχει μια μερίδα του κόσμου που πιστεύει ότι πρέπει να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί από ό,τι είμαστε ήδη».

Ο Guardian μάλιστα αναφέρει συγκεκριμένες ταινίες που θα επηρεαστούν, όπως φαίνεται, από το νέο σύστημα. Μία από αυτές είναι το «The Duchess» με την Keira Knightley σε σκηνοθεσία του Saul Dibb, που περιέχει σκηνή βιασμού και τότε είχε θεωρεί κατάλληλη για άνω των 12, ενώ πλέον θα πρέπει είτε να αναθεωρηθεί και να γίνει κατάλληλη για άνω των 15, είτε να κοπούν οι επίμαχες σκηνές και έτσι να παραμείνει η καταλληλότητα ως έχει. Άλλο παράδειγμα που αναφέρει είναι και το κάφρικο «Sausage Party» του Seth Rogen που λόγω της σκηνής οργίου θα πρέπει να γίνει για άνω των 18. Φαίνεται πως θα υπάρξουν πολλές αλλαγές, ελπίζουμε να είναι απλώς αλλαγή στην επιτρεπτή ηλικία παρακολούθησης και όχι πετσοκοπήματα των ταινιών ώστε να συμμορφωθούν στην νέα συνθήκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos