ΣΕΙΡΕΣ

“Gentleman Jack”: Μια γυναίκα διαφορετική από την εποχή της

Δημοσίευση: 19 Μαρτίου 2019, 22:39
Συντάκτης:

Το κανάλι HBO σε συνεργασία με το BBC One αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να φέρουν στις οθόνες μας την ιστορία της Anne Lister, μιας Αγγλίδας βιομήχανου, η οποία αποκαλείται από πολλούς ιστορικούς μελετητές ως η «πρώτη μοντέρνα λεσβία.»

<a href="/nea/true-detective-s04-den-les-ohi-se-ayti-ti-seirara/69389">"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα

Η σειρά τιτλοφορείται “Gentleman Jack”, το παρατσούκλι που της έδωσαν οι κάτοικοι του Halifax και λαμβάνει χώρα το 1832 στο Halifax του West Yorkshire της Αγγλίας. Επίσης, η σειρά βασίζεται στα ημερολόγια της ίδιας Anne Lister, η οποία τελικά αποδείχθηκε να είναι μια επαναστάτης της μοντέρνας κοινωνίας, όχι μόνο επειδή έκανε ξεκάθαρη την σεξουαλική της προτίμηση, αλλά κυρίως γιατί ήταν μια βιομήχανος, γαιοκτήμονας, και επιχειρηματίας, κάτι που δεν άρμοζε στις γυναίκες εκείνης της εποχής. Η Suranne Jones θα υποδυθεί την μαυροφορεμένη Anne, και θα πασχίζει να επεκταθεί βιομηχανικά στη γη της οικογένειάς της αλλά και να παντρευτεί την αγαπημένη της Ann Walker (Sophie Rundle). Πιο συγκεκριμένα, η σειρά θα εστιάσει στις προσπάθειες της Lister να αναβιώσει την εξόρυξη λιγνίτη στο Shibden Hall (το κτήμα της οικογένειας, στο οποίο έγιναν και τα γυρίσματα) αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Το “Gentleman Jack” μας υπόσχεται πολλά, καθώς προέρχεται από την Sally Wainwright, η οποία επίσης έγραψε και τα “Happy Valley”, “Scott&Bailey”, “Last Tango in Halifax” και “Unforgiven”, στο οποίο επίσης πρωταγωνιστεί η Surrane Jones. Μαζί με την Jones εμφανίζονται και οι Gemma Whelan (“Game of Thrones”), Gemma Jones (“You Will Meet a Tall Dark Stranger”), Timothy West (“The Day of the Jackal”), Peter Davison (“Doctor Who”) και άλλοι. Η σειρά των 8 επεισοδίων κάνει πρεμιέρα στο HBO στις 22 Απριλίου, λίγες ημέρες πριν προβληθεί η άλλη πολυαναμενόμενη σειρά του HBO (όχι δεν αναφερόμαστε στο “Game Of Thrones”), “Chernobyl”. Στο σύντομο μέλλον, το HBO θα συνεργαστεί ξανά με το BBC για μια νέα σειρά ονόματι “His Dark Materials”, η οποία θα βασίζεται στα μυθιστορήματα του Phillip Pullman με τον ίδιο τίτλο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το εκρηκτικό τρέιλερ για το “Gentleman Jack” παρακάτω.

 

tags: 
Πρώτη δημοσίευση: 19 Μαρτίου 2019, 22:39
Ενημέρωση: 19 Μαρτίου 2019, 22:42
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos