Γαλλικό φαινόμενο στην κορυφή!

Δημοσίευση: 15 Aug 2014, 21:15

Είναι πολύ σπάνιες πλέον οι περιπτώσεις στις οποίες μια ταινία καταφέρνει να ξεπεράσει όλες τις προβλέψεις και να αναδειχθεί σε εισπρακτικό, κινηματογραφικό φαινόμενο, βασιζόμενη αποκλειστικά στο word of mouth. Υπάρχει λοιπόν ένα φιλμ που καταφέρνει να ανατρέψει τα δεδομένα, συγκεντρώνοντας, κάθε εβδομάδα, ολοένα και περισσότερους θεατές.

Η ταινία «Θεέ μου, τι Σου Κάναμε;» ξεκινούσε τη διαδρομή της στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες πριν από δέκα, περίπου, εβδομάδες. Με ιδιαίτερα ενθουσιώδεις κριτικές από τη Γαλλία, η ξεκαρδιστική ιστορία του άτυχου Κλοντ Βερνέιγ κατάφερε κατά τη δέκατη εβδομάδα προβολής της, να συγκεντρώσει περισσότερα εισιτήρια ακόμη κι από την εβδομάδα της πρεμιέρας της, κατακτώντας την κορυφή του Box Office και αφήνοντας πίσω όλες τις υπόλοιπες ταινίες που προβάλλονται στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας.

Από τις υπόλοιπες νέες ταινίες, το "22 jump street" δεν ενθουσίασε με τις επιδόσεις του, σε αντίθεση με το "Une rencontre" και το "Le week-end" που τα πήγαν σαφώς καλύτερα. Το εξαιρετικό "Joe" με τον Νίκολας Κέιτζ αδικήθηκε από την διανομή που δεν πίστεψε το φιλμ, με αποτέλεσμα να κόψει 610 εισιτήρια σε μία αίθουσα.

Όπως κάθε εβδομάδα, αναλυτικά στοιχεία για τις πρώτες 10 ταινίες, μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Kate

Kate

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η Kate στο επάγγελμα ψυχρή εκτελέστρια έχει δηλητηριαστεί και σε λιγότερο απο 24ωρες...
3 ώρες
Blood Brothers: Malcolm X & Muhammad Ali

Blood Brothers: Malcolm X & Muhammad Ali

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Από μία τυχαία συνάντηση σε μία τραγική κατάληξη, η μοναδική σχέση του Malcolm...
5 ώρες