Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2010: Τά'σπασε το Animal Kingdom...

Δημοσίευση: 8 Δεκ. 2010, 04:27

Tι σας έγραφα στην αρχή του φεστιβάλ; Ότι ανέβηκα Θεσσαλονίκη για δω ταινίες και όχι για να βγω, να πιω, να φλερτάρω και λοιπά; Καλά, παλιά! Δεν χρειάστηκε παρά η τρίτη νύχτα για να ξεχάσω την υπόσχεση που έδωσα και να βρω τη σωτηρία της ψυχής στην αγκαλιά μιας καυτής Θεσσαλονικιάς… Όπως αντιλαμβάνεστε (και ξέρω ότι η συντριπτική πλειοψηφία από εσάς θα με δικαιολογήσει…) δεν είδα πολλά πράγματα από την τρίτη ημέρα του φεστιβάλ. Και τα δύο όμως είχαν τρομερό ενδιαφέρον. Στάθηκα και λίγο τυχερός, αν προτιμάτε.

Καταρχήν, το «Animal Kingdom», η πρώτη ταινία ενός Ντέιβιντ Μίτσοντ που έγραψε και το σενάριο σε μια ταινία που βραβεύτηκε πέρυσι στο Sundance. Χαμός, σας λέω. Αυστραλιανός υπόκοσμος στην Μελβούρνη. Έντονο, ανατριχιαστικά καλοφτιαγμένο, σχεδόν οπερατικό, με μια διαολική κυρία να παίζει τον ρόλο της μάνας και να σε τσιτώνει αλλά Κάθι Μπέιτς στο Misery! Φανταστικό ντεμπούτο.

Ε, ώρα να γράψω για το «Μαμούθ» με τον τεράστιο Ζεράρ Ντεπαρντιέ και την Ιζαμπέλ Ατζανί, το οποίο ευτυχώς έχει πάρει διανομή στην Ελλάδα. Και λέω ευτυχώς, διότι έχει τρομερή πλάκα, σε βαθμό… εξουθενώσεως! Ενας 60χρονος βγαίνει στη σύνταξη και ξεκινά με την τσοπεριά του ένα ταξίδι στις περισσότερες δουλειές που έκανε στα νεανικά του χρόνια. Ο Ζεράρ είναι ασύλληπτα απολαυστικά εξωφρενικά αστείος…

Mr Tibbs

Δημοσίευση: 8 Δεκ. 2010, 04:27

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE
Τα γράψαμε για το "Μην ανοίγεις την πόρτα" των...
5 min
Ο Κρίστοφερ Μακουάρι και ο Τομ Κρουζ φαίνεται ότι...
9 hours
To Cinobo φιλοξενεί πλέον στην streaming πλατφόρμα του, όλη...
11 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754