Φεστιβάλ Γαλλόφωνου 2011-Kρεβάτι στα... τέσσερα: Κριτική

Δημοσίευση: 7 Απριλίου 2011, 02:30

Σεξουαλική ισορροπία

Σκηνοθεσία: Άντονι Κορντιέ

Ηθοποιοί: Ελοντί Μπουσέ, Ροσντί Ζεμ, Μαρίνα Φουά,

H Rachel δουλεύει σε ένα κοσμηματοπωλείο. Όταν γνωρίζεται με τον Vincent στο εργαστήριο, γοητεύεται από την ευθύτητά του και αποφασίζει να οργανώσει ένα δείπνο με τον σύζυγό της, τον Franck, όπου καλεί τον Vincent και τη σύζυγό του, την Teri. Τα δύο ζευγάρια δεν προλαβαίνουν καν να γίνουν φίλοι και σχεδόν αμέσως ερωτεύονται. Χωρίς να το επιζητήσουν, έτσι αυθόρμητα, οι νέοι εραστές γίνονται αχώριστοι. Προχωρούν στα τυφλά στον δρόμο του πάθους τους, δίχως κανόνες και δίχως ψέματα. Κρατούν κρυμμένο το μυστικό τους μπροστά στα παιδιά τους και τα πάντα συνεχίζουν να κυλάνε σχεδόν όπως πριν. Όμως αυτό που συνδέει τα τέσσερα πρόσωπα μεταξύ τους είναι τόσο δυνατό που τα πράγματα αρχίζουν και μπερδεύονται. Τα συναισθήματα γίνονται πιο περίπλοκα και τα ερωτήματα όλο και πιο σκληρά.

Ο τίτλος της ταινίας του Anthony Cordier «Κρεβάτι στα 4» νομίζω τα λέει όλα. Δύο ζευγάρια που μόλις έχουν γνωριστεί, αποφασίζουν να δανειστούν ο ένας τον σύντροφο του άλλου και συνειδητά να μοιράσουν τις ζωές τους στα τέσσερα. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της ταινίας, αυτό είναι εφικτό, όσο μένει μόνο στα πλαίσια του σεξ.

Όταν αρχίσουν να εμπλέκονται συναισθήματα, συζητήσεις, χάδια, όταν το πράγμα ξεφύγει από την καθαρά ερωτική του μορφή, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Η ισορροπία της ταινίας μεταξύ ερωτικής και ανθρωποκεντρικής ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα και ο Cordier τα πήγε περίφημα. Πολύ γρήγορα οι τολμηρές ερωτικές σκηνές έγιναν κομμάτι της πραγματικότητας των ηρώων, και εντάχθηκαν στο πλαίσιο του συναισθηματικού, πνευματικού και ηθικού μικρόκοσμου του καθενός.

Έλενα Πριόβολου

3,5 στα 5

 


 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 7 Απριλίου 2011, 02:30
Ενημέρωση: 7 Απριλίου 2011, 02:30
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Kate

Kate

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η Kate στο επάγγελμα ψυχρή εκτελέστρια έχει δηλητηριαστεί και σε λιγότερο απο 24ωρες...
3 ώρες
Blood Brothers: Malcolm X & Muhammad Ali

Blood Brothers: Malcolm X & Muhammad Ali

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Από μία τυχαία συνάντηση σε μία τραγική κατάληξη, η μοναδική σχέση του Malcolm...
5 ώρες