ΣΕΙΡΕΣ

"Fear the walking dead" season 01 - Web series

Δημοσίευση: 6 Οκτ. 2015, 23:11
Συντάκτης:

Ολοκληρώθηκε η 1η σεζόν του "Fear the walking dead", της spinoff σειράς από το "The walking dead" (που παρεπιπτόντως ξεκινά την προσεχή Κυριακή), το οποίο έρχεται να εξηγήσει τι συνέβη στην άλλη μεριά των ΗΠΑ (χώρος δράσης το Λος Άντζελες αντί για την Ατλάντα) και παράλληλα να συμβάλλει στην πληροφόρηση του τι συμβαίνει και εκτός των ορίων της πολιτείας των ΗΠΑ όπου περιπλανώνται οι ήρωές μας και επιδίωξη των παραγωγών είναι να "κουμπώσει" με την μάνα-σειρά και γιατί όχι -υποθέτω εγώ- κάποια στιγμή να συγχρονιστούν και να συμβεί διάδραση. Πόσο cool (και πρωτοποριακό) θα ήταν αυτό;

Αυτός είναι και ο λόγος που διαρκεί μόλις 6 επεισόδια και μαζί και η αιτία που ο πρώτος κύκλος φάνηκε αρκετά συμπυκνωμένος, στα πρώτα 2-3 επεισόδια έως και κουραστικός. Δεν κατάφερε να μας κάνει να ενδιαφερθούμε για την τύχη των τριών οικογενειών που βρίσκονται στο επίκεντρο, πιθανόν να κάτι τέτοιο να εξελιχθεί σαν δράση/αντίδραση στους επόμενους κύκλους, όταν και οι ομόκεντροι κύκλοι των εξελίξεων θα συγκλίνουν.

Σε αυτό δεν βοηθούν καθόλου και οι μετριότατες μέχρι και εκνευριστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών (εξαιρείται ο έμπειρος καρατερίστας Ρούμπεν Μπλέιντς/Ντάνιελ Σαλαζάρ και ο Κόλμαν Ντομίνγκο/Βίκτορ Στραντ), με αποκορύφωμα την Κιμ Ντίκενς. Η επίσης έμπειρη 50άρα Αμερικανίδα (η ντετέκτιβ από το Gone Girl του Ντέιβιντ Φίντσερ, ενώ ίσως να την έχετε προσέξει στα House Of Cards, Sons of anarchy, The blind side) είναι χαρακτηριστικά κακή. Πολύ κακή. Τόσο κακή ερμηνεία δεν θυμόμαστε την τελευταία 10ετία (και βάλε) με τον ίδιο μονίμως ανέκφραστο μορφασμό, είτε την χωρίζουν με το ζόρι από τον ναρκομανή γιό της, είτε ανοίγει το κεφάλι ενός ζόμπι στα δύο... Πρέπει να το δείτε για να το πιστέψετε. Βοηθάει και το meme που επισυνάπτουμε. 

Πάντως, το πολλά υποσχόμενο τελευταίο επεισόδιο, με την κόλαση της επιδημίας -επιτέλους να ξεσπά- δημιουργεί προσδοκίες για να δώσουμε μια ευκαιρία και στη 2η σεζόν, κυρίως βέβαια διότι επιχειρεί να συνοψίσει τις όποιες παράλληλες δράσεις σε ένα ενιαίο Walking Dead σύμπαν που θα διαρκεί ολόκληρο τον χρόνο.

Σε αυτή την κατεύθυνση συγκλίνει και η  νέα μίνι  web-σειρά (Fear the walking dead: Flight 462), τις οποία τα 16 επεισόδια θα διαρκούν λίγο περισσότερο από ένα ελεπτό έκαστο και θα διηγούνται την περιπέτεια των επιβαυτών της πτήσης 462 που ξεκινά κατά την διάρκεια του ξεσπάσματος με έναν μολυσμένο στο αεροπλάνο... Δείτε το πρώτο, σφιχτοδεμένο, αγωνιώδες, επεισόδιο εδώ: 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos