Ελληνική ταινία μικρού μήκους στο Comic-Con International

Δημοσίευση: 11 Ιουλίου 2018, 17:09
Συντάκτης:

Η ελληνική ταινία μικρού μήκους «9023» έγινε δεκτή στο Comic-Con International και θα διαγωνιστεί μαζί με άλλα 9 φιλμ για το βραβείο καλύτερης ταινίας Horror/Suspense.

Το «9023» διαδραματίζεται σε ένα δυστοπικό παρόν, στο οποίο, λόγω ενός μεγάλου λιμού που πλήττει ολόκληρη τη χώρα, η κυβέρνηση έχει επιτρέψει τη βρώση μη-παραγωγικών πολιτών. Μέσα από μία ακραία αλληγορία, η αφήγηση της ταινίας λειτουργεί ως καυστικό σχόλιο για τη σύγχρονη κοινωνία της Ελλάδας και της κρίσης που βιώνει.

Το Comic-Con International, που πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο στο San Diego των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα events της pop κουλτούρας παγκοσμίως.

Τη σκηνοθεσία του «9023» υπογράφουν ο Σωτήρης Πετρίδης και η Τάνια Ναναυράκη, ενώ την παραγωγή ο Δημήτρης Τσακαλέας. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Αλέξανδρος Κωχ, Νίκος Κολοβός, Αναστάσης Ροϊλός και Ελένη Θυμιοπούλου.

Το «9023» -εκτός της συμμετοχής του στο Comic-Con- ήδη μετρά συμμετοχές σε 23 Διεθνή Φεστιβάλ σε 13 χώρες ανά τον κόσμο, ενώ έχει αποσπάσει και 3 βραβεία.

Η προηγούμενη ταινία τους #NotAlone, είχε επίσης προβληθεί στο Comic-Con.

Περισσότερα εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos