ΣΕΙΡΕΣ

Είδαμε "Τhe bastard executioner" - s01e01

Δημοσίευση: 19 Σεπτεμβρίου 2015, 20:16
Συντάκτης:

Nέο απόκτημα του δικτύου FX το «Bastard Executioner», ένα δράμα εποχής από τον Kurt Sutter που έχει κλείσει χρόνια συνεργασίας με το κανάλι αφού ήταν δημιουργός του «Sons Of Anarchy», μία από τις κορυφαίες σειρές του δικτύου.

Η νέα τηλεοπτική σειρά του Kurt αφηγείται την ιστορία ενός ιππότη-πολεμιστή που αποσύρθηκε από την υπηρεσία του βασιλιά Εδουάρδου του 1ου για ν΄ ακολουθήσει μία ειρηνική και φιλήσυχη ζωή, μετά από την επίσκεψη ενός αγγελιοφόρου του θεού. Όμως, λόγω άτυχων συγκυριών, καταλήγει να υποδυθεί τον δήμιο της κοινότητας κάτω από τη μύτη των οχτρών του καταπατώντας τον όρκο του να μην ξαναπιάσει σπαθί.

Καθοδηγούμενος από την Annora , μίας σλαβικής καταγωγής θεραπεύτρια/μάγισσα που τον σημαδεύει για να ακολουθήσει το πεπρωμένο του.

Όποιος έχει παρακολουθήσει δουλειές του Kurt ξέρει πως θα χορτάσει βία και αίμα.  Όπως λέει και ο ίδιος "It's all the shit I love to do. There's a lot of violence, there's a lot of action, and that's the stuff that is fun for me.’’

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Wilkin Brattle ανέλαβε ο νεοεμφανιζόμενος Αυστραλός ηθοποιός (Lee Jones) που είναι «χτισμένος» σαν πολεμιστής αλλά είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε εάν έχει τη χάρη, την προσωπικότητα. Στη γυναίκα του Κatey Sagal  ο Sutter έδωσε τον χαρακτήρα της μυστηριώδους θεραπεύτριας που χαραμίζει το ταλέντο της συγκριτικά με το SOA. Απεναντίας ο Stephen Moyer , ο βαμπιρο-Μπιλ από το True Blood, ήταν πειστικότατος ως σύμβουλος του τοπικού βαρόνου. Βέβαια λόγω συνήθειας περιμέναμε να κατεβάσει κυνόδοντες και να φωνάξει Sookieee αλλά το ξεπεράσαμε μετά το πρώτο μισάωρο.

Tη σκηνοθεσία του διπλού πιλότου είχε αναλάβει ο Paris Barclay ενώ τα γυρίσματα εξελίχθηκαν κατά κύριο λόγο στην Ουαλία. Ο δημιουργός του «Sons of Anarchy» υπέγραψε άλλο ένα big hit για το FX ή όχι; Θα το ανακαλύψουμε στα προσεχή επεισόδια.

Funny fact: o σκηνοθέτης βρίσκεται και μπροστά από τον τηλεοπτικό φακό αφού υποδύεται τον παραμορφωμένο σωματοφύλακα της Annora.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos