Έχασε την μάχη με τον καρκίνο ο Σκοτ Ουίλσον

Δημοσίευση: 7 Οκτ. 2018, 14:08
Συντάκτης:

Ο Σκοτ Ουίλσον που μάθαμε οι περισσότεροι από το The Walking Dead (και το O.A. του Netflix, αλλά και το CSI) και γνωρίζαμε οι λιγότεροι από τα Cold Blood & The Ninth Configuration, άφησε την τελευταία του πνοή χθες σε ηλικία 76 ετών, χάνοντας την μάχη με τον καρκίνο.

<a href="/nea/o-rik-gkraims-epistrefei-sto-walking-dead-universe/69382">O «Ρικ Γκράιμς» επιστρέφει στο The Walking Dead Universe</a>ΣΧΕΤΙΚΑO «Ρικ Γκράιμς» επιστρέφει στο The Walking Dead Universe

Μάλιστα ο Ουίσον θα επέστρεφε στην 9η σεζόν του TWD που ξεκινά απόψε ως Hershel (άγνωστο πως βέβαια...), είχε μάλιστα ήδη γυρίσει κάποιες σκηνές.

Ο Ουίλσον ήταν μια ευγενική φυσιογνωμία και ένας εξαιρετικός ηθοποιός που χρωμάτιζε με μια απροσδιόριστη μελαγχολία τους ρόλους του και ξεχώρισε αρχικά στο The Great Gatsby (1974) ως ο δολοφόνος του Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Άλλες σπουδαίες ταινίες στις οποίες συμπρωταγωνίστησε ήταν το προτεινόμενο για Όσκαρ «In the Heat of the Night»/1967, το ανατριχιαστικό docudrama «In Cold Blood»/1967, βασισμένο στο best seller του Τρούμαν Καπότε, αλλά και το βραβευμένο στην Βενετία «A year of the quiet sun»/1984.

Την μοναδική του υποψηφιότητα για Χρυσές Σφαίρες την απέσπασε για το ψυχολογικό θρίλερ «The Ninth Configuration»/1980 που έγραψε και σκηνοθέτησε ο σεναριογράφος του Εξορκιστή Ουίλλιαμ Πίτερ Μπλάτι, λοπου υποδύεται έναν πρώην αστροναύτη έγκλειστο σε ψυχιατρική κλινική.

Ίσως κάποιοι τον θυμούνται και από μικρούς ρόλους-κλειδιά στα «Dead Man Walking»/1995, «Monster»/2003 και «Junebug»/2005.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos