ΣΕΙΡΕΣ

Disney - Netflix 1-0

Δημοσίευση: 8 Aug 2018, 13:22
Συντάκτης:

Τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη για την καινούργια υπηρεσία streaming της Disney και ενώ πολλά έχουν ειπωθεί δεν γνωρίζουμε ακόμα ούτε το κόστος της υπηρεσίας, ούτε πότε θα είναι διαθέσιμη για το κοινό, δεν ξέρουμε καν το όνομα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλες οι καινούργιες ταινίες της Marvel θα κάνουν πρεμιέρα όχι στο Netflix, όπως συνηθιζόταν τα τελευταία χρόνια, αλλά στην πλατφόρμα streaming της Disney.

Προφανώς το πλεονέκτημα της Disney είναι μεγάλο αλλά όχι μη αναμενόμενο καθώς τα στούντιο της Marvel αποτελούν θυγατρική της Disney οπότε τι πιο λογικό από την μεταφορά όλων των διάσημων τίτλων πίσω στην μαμά-εταιρεία; Η ταινία που θα δώσει το έναυσμα θα είναι η “Captain Marvel” με πρωταγωνίστρια την Μπρι Λάρσον που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2019 ακολουθούμενη από το πολυαναμενόμενο “Avengers 4”.

Η συμφωνία που υπογράφτηκε μεταξύ των δύο κολοσσών αποδεικνύεται ιδιαίτερα κερδοφόρα για την Disney αφού οι τίτλοι των ταινιών της θα είναι διαθέσιμοι στο Netflix αφού έχουν κάνει το πέρασμά τους από Blu-Ray, συμπεριλαμβανομένου και των ταινιών Star Wars. Το τελειωτικό χτύπημα είναι η πρόσφατη αγορά της Fox έναντι 71 δις. δολαρίων δίνοντας την ευκαιρία στην πλατφόρμα της Disney να επιχειρήσει μία σοβαρή αντεπίθεση κατά του Netflix, που μέχρι στιγμής κατέχει τη μερίδα του λέοντος στις υπηρεσίες streaming, ήτοι δεν προτίθενται να δώσουν τις δημοφιλείς σειρές τους σε αυτό.

Όσον αφορά τις σειρές της Marvel δεν υπάρχουν ακόμα σχέδια για την μεταφορά τους από την μία πλατφόρμα στην άλλη όμως καινούργιο περιεχόμενο από την Disney όπως σειρές Star Wars και Marvel αναμένεται να δούμε στο μέλλον και μάλιστα από τον παραγωγό και σκηνοθέτη των “Iron Man”, Τζον Φαβρό.

Προς το παρόν βέβαια, το τοπίο είναι θολό και δεν γνωρίζουμε πώς τα μεγάλα κεφάλια θα χειριστούν την μετάβαση του περιεχομένου. Είναι πιθανό οι ταινίες της Disney να παραμείνουν για λίγο καιρό στο Netflix ή απλά να αλλάξουν στέγη εν μία νυκτί. Όπως και να’ χει, εάν στο μέλλον θέλετε να μπορείτε να βλέπετε το σύμπαν της Marvel χωρίς να χρειάζεται να αγοράζετε κάθε ταινία ξεχωριστά τότε θα πρέπει να ξοδευτείτε για χάρη της Disney. Παρόμοιες συζητήσεις για επαναγορά δικαιωμάτων γίνονται και με την Turner Broadcasting για τις ταινίες Star Wars κάτι που φανερώνει ότι η Disney δεν αστειεύεται για το μέλλον της και την εδραίωση της στις συνδρομητικές πλατφόρμες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos